VUČIĆ STAVIO TAČKU NA PRIČU O DEJTONSKOM SPORAZUMU! Predsednik Srbije o situaciji u BiH, odnosima sa Hrvatima i Bošnjacima...

Autor: Republika

Vesti

23.12.2021

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je za austrijski javni servis ORF rekao da Srbija ima najmanje interesa, kao ekonomija koja najbrže raste, za tenzijama u BiH i regionu.

VUČIĆ STAVIO TAČKU NA PRIČU O DEJTONSKOM SPORAZUMU! Predsednik Srbije o situaciji u BiH, odnosima sa Hrvatima i Bošnjacima...

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Srbija vodi odgovornu politiku, poštuje Dejtonski sporazum i integritet Bosne i Hercegovine,ali i integritet republike Srpske u okviru BiH, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom aktuelne situacije u BiH i naglasio da Srbiji nije u interesu da postoje tenzije u toj zemlji.

- Srbija poštuje Dejtonski sporazum, integritet BiH nikada ne dovodi u pitanje, ali istovremeno poštuje i integritet RS unutar BiH. Nikome ne trebaju problemi u BiH, a najmanje Srbiji koja je najbrže rastuća ekonomija. Naša politika je odgovorna - objasnio je predsednik Srbije.

U prilogu u ORF-a posvećenom situaciji u BiH u okviru koga je emitovana izjava predsednika Vučića, ističe se da je Bosna i Hercegovina u dubokoj krizi, da bosanski Srbi blokiraju zajedničke institucije.

ORF ukazuje da su korupcija, socijalni problemi i sve veći broj građana koji napuštaju zemlju negativne pojave s kojima se suočava BiH.

Podseća se da se u oktobru iduće godine u BiH održavaju izbori i da Milorad Dodik i drugi političari u BiH koriste nacionalističku kartu da bi pridobili glasače.

ORF, istovremeno, konstatuje da nema problema u suživotu građana u BiH.

Nekadašnji član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da su odnosi tri naroda dobri, ako se uzme u obzir da je bilo rata.

- Hrvati, Bošnjaci i Srbi nemaju nikakav problem da provedu dane ili posluju u bilo kom delu BiH - objasnio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Anastasija

23.12.2021 10:16

Srbija se uvek trudila da sa svima vodi odgovornu politiku!

Sandra

23.12.2021 10:25

Srbija postuje svaki sporazum, i ne zeli bilo kakve probleme!

MINA

23.12.2021 10:46

Srbija se zalaže da sa svim susedima gradi dobre odnose,to ce nam biti od kljucnog znacaja za buducnost...

Miloš

23.12.2021 11:43

Srbiju vodi hrabar i odgovoran čovek.