ZA MLADIĆA SPREMNI LANCI

Autor:

Vesti

20.12.2017

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lanci i okovi na rukama i nogama! Takva sudbina čeka Ratka Mladića u najsurovijem zatvoru u Tartu u Estoniji, u koji će ga Haški tribunal bez sumnje uputiti na izdržavanje kazne, nakon izricanja drugostepene presude. Međunarodna zajednica tako će zadati poslednji udarac srpskom generalu i zapečatiti njegovu sudbinu, baš onako kako su to uradili sa bivšim predsednikom Republike Srpske Krajine Milanom Martićem, koji punih devet godina vuče bukagije u ovom estonskom kazamatu.

Ratko Mladić

- Milanu Martiću ruke i noge vezuju lancima, a onda ga kao na povocu vode kroz grad svaki put kada mora kod lekara. Bivši predsednik Krajine nije jedini Srbin u ovom paklenom zatvoru. Istu sudbinu dele general Dragomir Milošević i Milan Lukić iz Republike Srpske, a nema sumnje da su najgori od svih mogućih zatvora namenili i Mladiću - potvrdio je za naš list sagovornik iz vrha vlasti.

Ljudi ne mogu ni da se okupaju kako treba. Estonci im ne daju ni sapun ni šampon

Milan Martić

OPASNI PO BEZBEDNOST

Kakav teror čeka srpskog generala, najbolje odslikava upravo spisak primedbi na postupanje prema Martiću, Miloševiću i Lukiću koje je predočila odbrana ovih osuđenika, a dopunio ih Saša Obradović, ambasador u Finskoj (pokriva nekoliko država, uključujući i Estoniju prim. nov.).

On je 22. septembra posetio Srbe u estonskom zatvoru i u svom izveštaju, koji je Srpski telegraf imao na uvid, piše da su Srbi pod "strogim zatvorskim režimom, zatvorenog tipa, bez mogućnosti za skorom relaksacijom tog režima".

Zatvor u Estoniji je najgori mogući. Hrane nema dovoljno, zdravstvena nega gotovo da ne postoji

Toma Fila, advokat

- Prema estonskim kriterijumima, u oceni sadržanoj u njihovim zatvorskim dosijeima, sva trojica zatvorenika su označeni kao visoko opasni po javnu bezbednost, s obzirom na visinu izrečenih zatvorskih kazni za izvršioce teških ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti - naveo je u svom izveštaju ambasador.

OVAKO SE ROBIJA U ESTONIJI
Lanci na rukama i nogama
Moraju da rade da bi mogli da kupe hranu
Sapun i šampon sami kupuju
Knjige i štampa na srpskom jeziku ne postoje
Zatvorenici moraju da čiste hodnike i klozete

NA METI NOŽA

Sprovođenje u lancima, kako navode, nije jedina muka sa kojom se Srbi suočavaju u Estoniji. Advokat Toma Fila potvrđuje da je ovo najsuroviji zatvor i najgora kazna koja može da zadesi Mladića.

- Pitanje je da li će Mladić živ dočekati zatvor. A za zatvore u Estoniji i Litvaniji se zna da su najgori mogući. Hrana je loša ili je nema dovoljno, zdravstvena nega gotovo da ne postoji, zatvorenici izlaze napolje dnevno na pola sata, čiste hodnike, klozete i imaju užasan problem sa posetama. Da ne govorim o stalnoj opasnosti da te naše ljude bukvalno prikolje neki musliman, kao što su generala Krstića dva puta pokušali da ubiju nožem za vrat - kaže Fila za Srpski telegraf.

OVE USLOVE ZATVOR MORA DA OBEZBEDI HAŠKIM OSUĐENICIMA
Sopstvena ćelija od najmanje devet kvadrata
Tuš i toalet u ćeliji koju može i da zaključa
Televizor
Frižider i bojler
Mogućnost da radi i prima adekvatnu platu za to u iznosu od nekoliko stotina evra
Dozvoljen izlazak u šetnju
Sportske aktivnosti

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading