KRKOBABIĆ U MIONICI: Mali posedi - najveći problem srpskog sela

Autor: Tanjug

Vesti

20.12.2017

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedik PUPS Milan Krkobabić obišao je gazdinstvo Bojinovića u selu Robaje, opština Mionica, i upoznao se sa problemima sa kojima se ovaj poljoprivrednik suočava jer u selu ne postoji nijedna zadruga, saopšteno je iz te stranke.

RepublikaFoto: Promo foto
Milan Krkobabić

Krkobabić je ponovio potrebu udruživanja poljoprivrednika u zadruge, kako bi mogli mnogo lakše da plasiraju svoje proizvode bez posrednika, raznih nakupaca, prekupaca. 

Surova tržišna utakmica

Kako je saopšteno iz UPS-a, najveći problemi srpskog sela su mali posedi koji tako usitnjeni ne mogu da se uključe u tržišnu utakmicu koja je surova i koja traži dobru organizaciju, standardnu ponudu, i dostupnost proizvoda. 


Najveći problem srpskog seljaka je, kako se navodi, plasman na tržište a upravo to treba da mu omogući i olakša uključivanje u zadruge. 

Inače, Krkobabić je prisustvovao konvenciju PUPS za lokalne izbore u Mionici. PUPS u Mionici nastupa samostalno pod rednim brojem 4. 


U prisustvu velikog broja građana Mionice i stanovnika okolnih sela u Banji Vrujci, u hotelu Vrujci, održan je skup na kome je predsednik PUPS a Milan Krkobabić ponovio da je za razvoj srpskog sela neophodno obnoviti duh zadrzgarstva i istakao da selo ne može da opstane ukoliko nema zadrugu, ambulantu, školu, crkvu i poštu.

Duh zadrugarstva

- Samo razvojem zadruga, udruživanjem postojecih u složene zadruge, uz veliku podršku vlade koja je ovog puta evidentna i opipljiva, srpska sela ce moci da opstanu, da se razviju, da zadrže mlade i verovatno povrate mnoge koji su otišli - naveo je on.

Krkobabić je, kako se navodi, pozvao prisutne da u nedelju glasaju za sebe i za budućnost svoje dece. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading