NIČE DIVLJA ZGRADURINA NA KOPAONIKU: Otkriveno ko dozvoljava ovu neizmernu bahatost!

Autor:

Vesti

03.12.2021

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I ako ima dozvolu da gradi zgradu od samo nekoliko spratova na Kopaoniku, investitor “Negawatt d.o.o.” iz Beograda uveliko završava malo manji soliter nasred planine… Nažalost, ovo nije novost u Srbiji, a kako Objektiv saznaje, u pitanju je samo još jedna u nizu građevina koja se nelegalno gradi uz podršku načelnice odeljenja Republičke građevinske inspekcije Vesne Rumenić.

NIČE DIVLJA ZGRADURINA NA KOPAONIKU: Otkriveno ko dozvoljava ovu neizmernu bahatost!

Foto: e-stock/M.RODIĆ

Naime, investitor “Negawatt” gradi apartmanski objekat na parceli u okviru zaštićenog prirodnog dobra Nacionalni park Kopaonik, koji, iako još nije završen, uveliko premašuje veličinu koja se navodi u građevinskoj dozvoli koja mu je odobrena. Svima je jasno, a naročito onima koji žive u neposrednoj blizni ove građevinske grdosije, da je reč o polulegalnom objektu, a kako neki od njih navode za Objektiv, lako su saznali i ko dopušta ovoliku bahatost na jednoj od najlepših srpskih planina.

- Zgradurina će zauzeti 270 kvadratnih metara, odnosno 71 odsto na parceli od 382 kvadratna metra, iako su u građevinskoj dozvoli dopuštena svega 162 kvadratna metra. Ovaj skoro pa soliter potpuno remeti pejzaž nacionalnog parka, a uprkos tome što se meštani žale na urbanizaciju njihovog životnog prostora, niko od nadležnih ne reaguje. Međutim, mi najuporniji smo saznali da investitora čuva dobro poznata inspektorka Vesna Rumenić, koja se već dokazala koliko je “zainteresovana” za urbanizam na planinama - navodi izvor upoznat sa slučajem.

Kako navodi sagovornik, on i njegove komšije koji su izrazili protest protiv gradnje zgrade koja je, iako još uvek nije izgrađena, probila sve gabarite, kaže da je ovo samo još jedan u nizu objekata iza kojeg, kako navodi, stoji „dobra vila” investitora Vesna Rumenić.

- Iako misli da je zaštićena kao beli medved, na Kopaoniku je javna tajna da ona vedri i oblači urbanističkim planom naše planine. To investitori imaju na umu, a odlično znaju i na koji način da zadobiju njenu podršku… Pa znate već onu proverenu šemu… Poznato je koliko i šta joj je potrebno da zažmuri na jedno oko i dopusti na desetine kvadrata više od onog što je građevinskom dozvolom propisano - kaže sagovornik, koji je insistirao na anonimnosti.

DOZVOLJENA ČETIRI SPRATA, SAGRADILI OSAM

Kako navodi dobroupućeni izvor, o kolikoj bahatosti je reč, najbolje govori činjenica da je građevinskom dozvolom dopuštena gradnja zgrade od svega četiri sprata, ali da je investitoru bez ikakvog zakonskog osnova očigledno dopušteno da gradi koliko hoće.

- On sada gradi i osmi sprat. Kao da je reč o nekoj novobeogradskoj zgradi, a ne o građevini koja bi trebalo da se uklopi u planinski ambijent. Svi smo očajni u šta se naš Kopaonik pretvorio, a ono što najviše izaziva gnev jeste što, dok je inspektora kao što je gospođa Rumenić, našem košmaru se ne nazire kraj - kaže Kopaoničanin.

VESNA NE ODGOVARA

Objektiv je juče kontaktirao načelnicu odeljenja Republičke građevinske inspekcije Vesnu Rumenić, za koju grupa meštana tvrdi da je krivac za gradnju mimo zakona na Kopaoniku, ali ona do zaključenja ovog broja nije odgovarala na poruke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Bonaparta

03.12.2021 21:41

Nije ona kriva nego ministarstvo građevine i tužilaštvo. Odmah je uhapsiti za mito, a investitora odmah naterati da sruši ceo objekat zbog zloupotrebe.

Odgovori 16 1
Ja

04.12.2021 14:01

Šolak i Đilas