POČIŠĆENI! SRPSKI TELEGRAF I REPUBLIKA DOKAZALI DA SU UVEK NA STRANI SVOG NARODA: SNS smenio sve funkcionere o čijim smo AFERAMA PISALI!

Autor:

Vesti

30.11.2021

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Marija Obradović, Zoran Babić, Aleksandar Jovičić sklonjeni iz vrha Srpske napredne stranke.

POČIŠĆENI! SRPSKI TELEGRAF I REPUBLIKA DOKAZALI DA SU UVEK NA STRANI SVOG NARODA: SNS smenio sve funkcionere o čijim smo AFERAMA PISALI!

Foto: ST/V. LUKIĆ/Tanjug

Na Izbornoj skupštini SNS počišćeni su stranački prvaci o čijim aferama i malverzacijama je mesecima pisao Srpski telegraf - Marija Obradović, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Aleksandar Jovičić, Dijana Hrkalović, Zoran Babić... Nijedno od njih nije reizabrano na dosadašnju poziciju ili su pak potpuno marginalizovani.

BILI SMO U PRAVU

Srpski telegraf je otkrivao afere o nekim od vodećih ljudi iz redova naprednjaka, nismo se libili da ukažemo kada su kršili zakon, kritikovali ih zbog bahatog ponašanja. Nedavne promene u stranci su upravo dokaz da smo bili u pravu jer im stranka nije ponovo ukazala poverenje.

Foto: Republika

 

Marija Obradović, o kojoj je Srpski telegraf pisao da je koristila nedozvoljenu signalizaciju na autu (blinkere), a potom pretila policajcima i pozivala se na funkciju ministra, nije reizabrana na mesto potpredsednika SNS. Da su zamenjeni svi dosadašnji potpredsednici, to i ne bi bila poruka vrha stranke za Obradovićevu, ali kako je ona jedno od dvoje zamenjenih, stvar je i više nego jasna.

Situacija je čista i u slučaju ministra odbrane Nebojše Stefanovića i doskorašnjeg predsednika možda najvažnijeg stranačkog odbora - beogradskog. Stefanoviću, u vreme čijeg mandata na mestu ministra unutrašnjih poslova se dogodilo prisluškivanje predsednika zemlje i stranke Aleksandra Vučića, ali i rast klana Veljka Belivuka, nije opet ukazano poverenje da bude na čelu beogradskog odbora.

PARE ZA MINISTRA

Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike, iako važi za visokopozicioniranu osobu u stranci, nije dobila nikakvu konkretniju funkciju. Mihajlovićeva je deo Predsedništva stranke, što su, po difoltu, svi ministri i gradonačelnici većih gradova. Tako ispada da je Mihajlovićevoj došlo glave kinđurenje basnoslovno skupim nakitom i paradiranje markiranom garderobom, od čije cene se običnom čoveku zavrti u glavi.

Republika

Foto: youtube.com/Novo jutro

 

Ozbiljan pokazatelj da nema nedodirljivih

Jelena Vukoičić, politički analitičar, kaže da je očigledno da SNS radi na raščišćavanju.

- Ako se sumnja da je neko upleten u aferu, on više ne može da bude na funkciji. Kad nekog ostavite bez funkcije, vi ste ga distancirali. To je pozitivna stvar za jednu tako veliku i moćnu stranku, tako politički život i treba da izgleda - kaže Vukoičićeva.

Istog je stava i analitičar Stevica Deđanski - SNS i Vučić hoće da se distanciraju od kadrova koji ne zadovoljavaju kriterijume.

- To pokazuje ozbiljnu nameru, a ne samo priču, SNS sklanja svoje funkcionere, hapsi one koji ne rade u skladu sa zakonom. O tome treba stalno da se priča jer je SNS spreman na to - naveo je Deđanski.

Posle ove Izborne skupštine potpuno su marginalizovani i Aleksandar Jovičić, bivši predsednik opštine Palilula, Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka MUP, i Zoran Babić, nekad prvi čovek "Koridora Srbije".

Srpski telegraf je, kada je uhapšen Jovičić (jer je zajedno s još sedam osoba omogućio nelegalnu gradnju na opštini), iz dana u dan izlazio s ekskluzivnim informacijama o malverzacijama na opštini koju je tada vodio. Pisali smo i o 350.000 evra koje je Jovičić spremio da odnese jednom ministru. Pored Jovičića, skrajnuta je i Hrkalovićeva, inače njegova nekadašnja devojka. Hrkalovićeva je danas u pritvoru, a naš list je među prvima izveštavao o njenoj povezanosti s klanom Belivuka. Među viđenijim stranačkim funkcionerima više nije ni Zoran Babić, o čijem rasipničkom načinu života smo u više navrata pisali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Hmmmm

30.11.2021 21:20

a šta je sa Generalom Simićem koji je šiptarima prodavao oružije?

ZAvram

30.11.2021 21:55

Свака част Редакцији Телеграфа! Храброст, истина и одважност су ваше врлине! Још да сте ћирилични...где би вам крај био...

Solo

30.11.2021 23:48

Bravo za Novinare Telegrafa i Republike...samo napred u nove pohode...:)