OGRANIČENA VISINA CENA OSNOVNIH ŽIVOTNIH NAMIRNICA! Velika odluka Vlade Srbije! EVO ŠTA ČEKA PROIZVOĐAČE I PRODAVCE KOJI JE PREKRŠE!

Autor:

Vesti

30.11.2021

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je odluku da ograniči visinu cena osnovnih životnih namirnica.

OGRANIČENA VISINA CENA OSNOVNIH ŽIVOTNIH NAMIRNICA! Velika odluka Vlade Srbije! EVO ŠTA ČEKA PROIZVOĐAČE I PRODAVCE KOJI JE PREKRŠE!

Foto: ST/Dragan Kadić

Prodavnica

U pitanju su šećer kristal, brašno tip T- 400, jestivo suncokretovo ulje, svinjsko meso - but i UHT mleko (dugotrajno) sa 2,8 procenata mlečne masti, tako da one ne prelaze nivo cena na dan 15. novembar 2021.

Ograničenje cena utvrđeno je kako bi se otklonile štetne posledice i sprečili poremećaji na tržištu i neće se odnositi na snižene cene, kao što su rasprodaje, sezonska sniženja ili akcijske prodaje, ukoliko su bila na snazi 15. novembra, već na redovne, odnosno cene pre sniženja, saopšteno je iz vlade.

Odlukom Vlade Srbije, koja će biti primenjivana u trajanju od 60 dana, predviđeno je da proizvođači ove proizvode ne smeju isporučivati u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci.

Za kršenje navedenih odredaba, predviđene su i novčane kazne u iznosu od 100.000 do dva miliona dinara, kao i zabrana vršenja delatnosti u trajanju od šest meseci do jedne godine, preneo je Tanjug.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading