PUPS: Subvencije najsiromašnijim penzionerima za smanjivanje energetske potrošnje

Autor: Republika

Vesti

18.12.2017

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Na prvoj sledećoj sednici Skupštine grada Beograda odbornička grupa Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) predložiće da se ustanovi program kojim će se beogradskim penzionerima sa najnižim primanjima omogućiti da uz maksimalnomoguću subvenciju postave izolaciju na kući ili promene stolariju na stanu kako bi, naročito u ovim hladnim zimskim danima, smanjili potrošnju energije koja predstavlja značajan rashod u njihovim ionako skromnim budžetima", najavio je Gradski odbor PUPS.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANIČIĆ
PUPS misli i na grejanje za penzionere

- Posredni ciljevi ove inicijative, osim pomoći najsiromašnijim penzionerima, bili bi poboljšanje energetske efikasnosti kako bi se smanjilo nepotrebno rasipanje energije, ali i dodatno angažovao veći broj domaćih malih i srednjih preduzeća na građevinskim i stolarskim poslovima. Takođe, svako smanjenje korišćenja fosilnih goriva doprinosi očuvanju životne okoline, a time se podiže i naša odgovornost u smanjivanju emisije štetnih materija i očuvanje prirodnih resursa za buduće generacije - naglašavaju iz beogradskog odbora PUPS-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading