U Kladovu radijatori u novembru topli 24 časa, a cena ostala ista

Autor:

Vesti

23.11.2021

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovog novembra građani Kladova grejanje imaju 24 časa, svakog dana, a plaćaju iste račune kao i prošlog novembra.

U Kladovu radijatori u novembru topli 24 časa, a cena ostala ista

Foto: Promo

Puštanjem u rad nove toplane na biomasu „Pemci 1“ instalisane snage 6 megavata, koja kao energent koristi drvnu sečku, ostvareni su značajni benefiti- poboljšan je kvalitet grejanja, stanovi su sada topliji, a produženo je i vreme isporuke toplotne energije na 24 časa. Pored toga, toplana na biomasu je eko friendly, odnosno ne zagađuje životnu sredinu.

Predsednik Opštine Kladovo Saša Nikolić kaže da su puštanjem nove toplane u rad, građani Kladova dobili ekološki čistije, energetski efikasnije i ekonomičnije grejanje.

Od prvog dana se trudimo da kvalitet života građana Kladova unapredimo, i podignemo na nivo kakav zaslužuju. Sa novom toplanom imamo duži period isporuke toplotne energije, smanjeno aero zagađenje  zbog korišćenja biomase, i nepromenjene cene računa za grejanje, što sve zajedno čini najbolju potvrdu takvog opredeljenja. Gledaćemo da nakon probnog perioda probamo čak i da smanjimo cenu grejanja. Moram da kažem da usled situacije sa koronom i poteškoćama u isporuci energenata, stabilno grejanje, odnosno redovnu i kontinuiranu isporuku toplotne energije danas žele i građani nekih od najrazvijenijih zemalja Evrope. Imamo sreću da našu državu vodi predsednik Vučić, uz čiju pomoć smo i realizovali ovu investiciju u novu toplanu. Na kraju, želim da istaknem I to da je toplana na biomasu samo jedan od projekata koje radimo u cilju unapređenja i zaštite životne sredine naše opštine i ovog dela Srbije koji obiluje prirodnim lepotama" istakao je Nikolić.

Vrednost nove kladovske toplane je 498 miliona dinara, a vrednost novog toplovoda je 269 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena od Vlade Republike Srbije, posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading