PONOVO PODRHTAVA TLO U SRBIJI: Još jedan ZEMLJOTRES pogodio Mladenovac

Autor:

Vesti

17.11.2021

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladenovac je danas oko 13 časova pogodio još jedan zemljotres, međutim ovaj je bio značajno slabiji od prethodnih potresa koji se dešavaju u proteklih mesec dana na Balkanu, pa je prošao neprimećeno.

PONOVO PODRHTAVA TLO U SRBIJI: Još jedan ZEMLJOTRES pogodio Mladenovac

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Google Maps, Pixabay

Zemljotres, foto: Ilustracija

Naime, ovaj potres bio je jačine 1.5 stepeni Rihterove skale, objavio je Republički seizmološki zavod.

Podsećamo, prvi zemljotres u Mladenovcu zabeležen je krajem oktobra od 2.6, da bi usledio nešto jači 3.9 stepeni Rihtera. Potom su se nastavili potresi i u Loznici, Vladičinom Hanu, Ivanjici…

- Statistički se na području Centralne Srbije jednom u deset godina desi zemljotres jačine 5 ili nešto više stepeni po Rihteru, a poslednji takav bio je 2010. u Kraljevu - objasnila je Ana Mladenović nakon serije potresa u Mladenovcu sa Univerziteta u Beogradu.

- Mi ne znamo da li će se dogoditi jači potres, kada i gde, ali s obzirom da je prošlo više od 10 godina od zemljotresa u Kraljevu, očekujemo da se u bliskoj budućnosti desi takav zemljotres. Dobro je što je u Mladenovcu bio jedan manji potres pre i posle glavnog zemljotresa, jer je to znak da se seizmička aktivnost smiruje, tako da ne očekujemo da će se taj jači zemljotres dogoditi brzo - poručila je tada Mladenovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading