RADIMO UNAPRED, NE ČEKAMO DA PADNE SNEG! Vulin: Radimo planski i preventivno u odgovoru na vanredne situacije!

Autor:

Vesti

16.11.2021

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u Srbiji tokom ove godine evidentirano 27.564 različita požara, od kojih 13.882 na otvorenom koji zahvaljujući planskoj i organizovanoj intervenciji Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije nisu prerasli u katastrofalne

RADIMO UNAPRED, NE ČEKAMO DA PADNE SNEG! Vulin: Radimo planski i preventivno u odgovoru na vanredne situacije!

Foto: Tanjug

To nije bilo moguće dok niste napravili državu koja je u stanju da radi planski, organizovano i da se priprema za takve izazove. Pre nego što je Aleksandar Vučić preuzeo odgovornost za državu mi smo imali stihijske odgovore. Kada imate više od 27.000 požara i nijedan katastrofalni to nije slučajno, to govori o vrednoći i radu ovih ljudi, ali i o osnaženoj srpskoj državi - rekao je Vulin u Skupštini Srbije.

Ministar je naveo da se danas podrazumeva da je Sektor za vanredne situacije u stanju da izađe na kraj sa vanrednim situacijama i da je spreman da uz dobar raspored, obuku, opremu sačuva živote i imovinu svih naših građana. Podsetivši da su srpski vatrogasci ove godine pomagali u gašenju katastrofalnih požara u Severnoj Makedoniji i Grčkoj gde je naša pomoć bila potrebna i zapažena, ministar Vulin je naveo da takvih požara kod nas nije bilo, jer smo se trudili i preventivno radili da ih ne bude.


Kao primer preventivnog rada, ministar je naveo uklanjanje dva privremena mosta u Lučanima, koja bi u slučaju poplave ugrozila fabriku „Milan Blagojević“ i grad i da bi sva ulaganja Vlade Srbije na zaštiti Lučana bila promašena.

Zahvaljujući preventivnom radu, što stalno radimo zajedno i što smo stalno na terenu to se prepoznalo i zajedno sa kineskim izvođačem radova našlo se rešenje i konstrukcije će biti uklonjene, a Lučani bezbedni - poručio je Vulin.

Kako je naveo, "radimo unapred, ne čekamo da padne sneg, pa da tek onda reagujemo".

Govoreći o nedavnoj vežbi subjekata zaštite i spasavanja „Sistem 2021“, kakva nije izvedena od vremena SFRJ, Vulin je ukazao da je Srbija pokazala da je spremna da odgovori na simultane izazove u istom trenutku na 50 različitih lokacija, od zemljotresa do poplava.

Radili smo zajedno sa našom braćom iz Republike Srpske i pokazali da smo u stanju da na Drini, šta god da se desi sa obe strane reke, pomognemo jedni drugima - poručio je ministar Vulin, koji je dobio brojne pohvale od narodnih poslanika za uspešno realizovanu vežbu "Sistem 2021" 5. novembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slavica Dokmanovic

16.11.2021 18:10

Svaka cast pripadnicima Sluzbe za vanredne situacije. Gotovo je izvesno da ce reagovati na vreme. Ne secam se elementarne nepogode koja nije umanjena zahvajujuci pregalastvu pripadnika Sluzbe. Prilika je za pomen upokojenom gospodinu Maricu. Mnogo je zaduzio gradjane Srbije. Ono sto zelim da istaknem, jeste rezultati Ministra gospodina Vulina i Organa unutrasnjih poslova u borbi protiv kriminala, narocito u ovoj godini. Postovanje, Slavica Dokmanovic