MOŽETE SE VAKCINISATI I U SVOJOJ KUĆI! Potrebno je samo da pošaljete jedan SMS!

Autor:

Vesti

15.11.2021

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stare, teško pokretne osobe koje pate od više bolesti mogu da prime vakcinu i kod kuće tako što će im na prag doći patronažna ekipa nadležnog doma zdravlja.

MOŽETE SE VAKCINISATI I U SVOJOJ KUĆI! Potrebno je samo da pošaljete jedan SMS!

Foto: Tanjug/AP

Nalog za takvu vakcinaciju daje izabrani lekar, podsećaju u kovid ambulantama.

 

Vakcinacija u Srbija nakon nekoliko meseci stagnacije uzima ponovo maha. Na to ukazuju i korone brojke koje su konačno počele da se spuštaju, a epidemiolozi ocenjuju da je to direktna posledica kovid propusnica koje su podstakle imunizaciju stanovništva.

 

Nažalost, i dalje smo tek na oko 44 odsto vakcinisane opšte populacije što je daleko od procenta na osnovu kojeg možemo da stavimo pod kontolu epidemijske talase.

Zbog toga zdravstvene ustanove na sve načine pokušavaju da podstaknu građane na vakcinaciju. Tako ovih dana stiže SMS poruka Instituta za javno zdravlje „Batut“ u kome se pozivaju ljudi da se prijave za vakcinu i zakažu termin putem mobilne poruke.

- Bilo koja poruka – Vaš JMBG na 6010, Astrazeneka – Vaš JMBG na 6030, Pfiter – vaš JMBG na 6040, Sputnjik V – Vaš JMBG na 6050, Moderna – Vaš JMBG na 6070. Ukoliko vakcinu morate da primite kod kuće, pošaljite svoj JMBG na 6080 - stoji između ostalog u „Batutovoj“ poruci uz obaveštenje da je servis besplatan i namenjen i sključivo državljanima Republike Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miodrag Tadić

16.11.2021 20:29

Ko je dozvolio Batutu da šalj poruke o uznemirava građane koji su vakcinisani i ko im je dao privatne brojeve telefona.