ČEDA JE DOBIJAO NOVAC DA ZATAŠKA ISTRAGU: Bivši Đinđićev telohranitelj optužio Jovanovića za skrivanje otmičara Miroslava Miškovića!

Autor:

Vesti

12.11.2021

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Veruović, telohranitelj premijera Zorana Đinđića, tvrdi da je nekadašnji šef odborničke grupe DOS-a Čedomir Jovanović dobio novac kako bi istragu protiv vođa zemunskog klana Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma za otmicu biznismena Miroslava Miškovića usmerio na drugu stranu!

Foto: printscreen/Kurir TV

Milan Veruović

Jovanović je prema rečima Veruovića gotovo svakodnevno obilazio vođe zemunskog klana u Centralnom zatvoru.

- Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum su 12. juna 2001. godine uhapšeni u Parizu i sprovedeni u Beograd zbog otmice Miroslava Miškovića. Tada ih je Jovanović svakodnevno posećivao u Centralnom zatvoru. Taj predmet je mesec dana nakon atentata bio predmet obrade - rekao je Veruović u Jutarnjem programu Kurir televizije i dodao da se sa Jovanovićem poznaje od malih nogu.

Veruović je oštro reagovao na navode nekadašnjeg poslanika i funkcionera LDP-a Zorana Ostojića koji je rekao da je Čedomir Jovanović "imao nalog" da održava kontakt sa zemunskim klanom.

- Pitam uvaženog gospodina na osnovu kojih dokaza i činjenica iznosi takve tvrdnje 20 godina? Da je Zoran Đinđić znao za to ne bi Čedomir Jovanović tu bio ni minut. Zoran Đinđić je naložio da se napravi "bela knjiga" i da se država pripremi za borbu protiv kriminala. Tada je i formirana UBPOK. Cela ta procedura se odugovlačila iz nekog razloga. Jovanović je bio šef odborničke grupe DOS i trebalo je da zakon sprovede kroz Skupštinu. To se nije dogodilo za vreme života Zorana Đinđića. Službena radnja je to dokazala, ali nije dobila epilog - rekao je Veruović.

Foto: printscreen/Kurir TV

Zoran Ostojić

Ostojić tvrdi da je Đinđić znao da su Milorad Ulemek Legija i vođe zemunskog klana na vezi.

- Jovanović je išao u zatvor da razgovara sa kriminalcima da vidi šta su uradili sa Breninim sinom ili koga su već bili oteli. Znali su da imaju podršku Legije i JSO. Desetak dana pre atentata su svi nestali sa mera. Ugasili su telefone. Svi oko Zorana Đinđića su znali da nešto spremaju - rekao je Ostojić.

Nekadašnji poslanik tvrdi i da je detalje otkrio budući svedok saradnik Ljubiša Buha Čume koji se prethodno nekoliko godina skrivao jer se nalazio na meti zemunskog klana.

- Čume se desetak dana pre atentata nalazio u NATO bazi u Slovačkoj gde ga je (specijalni tužilac Jovan) Prijić posetio. Čume se slomio i rekao sve što je trebalo da kaže. Prijić je došao 10. marta u Beograd i rekao Zoranu Đinđiću: "Šefe, sad ih imamo" - rekao je Ostojić.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Čedomir Jovanović

Veruović je odbacio takve tvrdnje i naveo da je Jovanović dobio novac da zataškava istrage protiv zemunskog klana.

- Imam ispred sebe transkript sa saslušanja Čedomira Jovanovića. Odlazio je u posete i pravdao se time da je Dušan Spasojević trebalo da mu kaže ko je oteo Miroslava Miškovića. Direktno je prikrivao izvršioca jer je predmet usmerio na drugu stranu i dobio novac kao nagradu za oslobađanje Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića. Vodio se postupak i protiv Makine grupe za ubistvo generala Boška Buhe. Dušan Spasojević je držao u Šilerovoj (Slobodana) Resimića i primoravao ga da za delo koje su počinili optuži Makinu grupu - tvrdi Veruović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading