(VIDEO) VUČIĆ PRIMIO TREĆU DOZU VAKCINE: Pozivam ljude da se vakcinišu, ja nisam ni osetio ubod igle

Autor:

Vesti

07.11.2021

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako je najavljeno, danas oko 11.05 je primio treću dozu vakcine protiv koronavirusa.

Republika

Foto: instagram.com/avucic

Aleksandar Vučić primio vakcinu

 

Vučić je treću dozu vakcine primio na vakcinalnom punktu u Hali 7, Beogradskog sajma.

Na punktu za vakcinaciju predsednika je dočekao Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja "Savski venac", u čijoj je nadležnosti Beogradski sajam, a Vučić je, kako protokol pre vakcinacije i nalaže, zatim porazgovarao sa spedijalistom opšte medicine dr Snežanom Kalabić.

Predsednik je nakon vakcinacije počeo obraćanje javnosti.

On se zahvalio medicinskom osoblju i pozvao ljude da se vakcinišu, a kako je istakao, dok je primao treću dozu, nije ni osetio ubod igle.

Predsedniku je vakcinu dala glavna sestra pedijatrije u Domu zdravlja "Savski venac" Mirjana Novaković.

– Molim ljude da se vakcinišu, ubod igle nisam osetio, jednom sam proveravao antitela, u Brusu me je čekalo 6-7.000 ljudi, nisam imao zarazu posle toga. Mnogo problema imamo sa ljudima koji čak prime vakcinu a imaju pridružene bolesti, o nevakcinisanima da ni ne pričam. Preuzimam deo krivice, suviše smo verovali u savest i odgovornost građana – rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da bi dobra ideja bila da se vakcinisani leče besplatno, a nevakcinisani samo u visini uplaćenih doprinosa, ali da se sa tim zakasnilo.

– Sad samo možemo da pozivamo ljude da se vakcinišu, srećan sam što vidim desetine ljudi ovde – rekao je.

Vučić je prvu dozu vakcine primio 6.aprila u Rudnoj glavi kod Majdanpeka, a tri nedelje kasnije, 27. aprila i drugu dozu, u Pukovcu u opštini Doljevac.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Jelena

07.11.2021 10:27

Важно је давати пример и подстицати да се што више становништва вакцинише, једино тако се можемо вратити нормалном живот.

Tutan C Mon

07.11.2021 10:30

Pravi primer odgovornog coveka. Da je srece da su svi odgovorni kao sto je on.

fghhfgh

07.11.2021 11:47

Vakcinacija i primena svih javno-zdravstvenih mera od krucijalnog značaja.

Мијо

07.11.2021 13:15

Људи треба да се вакцинишу ја стварно не знам зашто поједини избегавају вакцину. Вакцина једино може да нам помогне у борби против овог опаког вируса а никако да нам одмогне.