U BEOGRADU SE VEĆ SMRKLO: Meteorolozi najavljuju obilne kiše a preti i izlivanje reka

Autor: Republika

Vesti

04.11.2021

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras u toku noći i u petak, u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima, očekuju se obilne padavine od 30 do 50mm za 24 sata, a u oblasti centralnog i južnog Banata, Beograda, jugozapadne i zapadne Srbije lokalno i više, navodi se u upozornju na sajtu RHMZ.

Republika

Foto: e-stock/D. MILOVANOV

Uveče nas očekuju obilne padavine

Takođe, RHMZ je najavio i da se na području Beograda tokom dana očekuje jače naoblačenje koje će usloviti za povremenu kišu.

- Tokom noći očekuje se jačanje intenziteta padavina, pa se očekuju lokalni pljuskovi i obilnije padavine, od 20 do 40 mm - navodi se u meteorološkom upozorenju RHMZ.

Vetar će biti umeren, povremeno jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura danas biće oko 14, najviša oko 23 stepena.

Jaka košava

Tokom dana, u košavskom području i planinskim predelima vetrovito, u južnom Banatu olujni jugoistočni vetar sa udarima do 28km/s.

Osim toga, RHMZ je izdao još jedno upozorenje, ovaj put hidrološko.

Opasnost i sa reka

- Na slivovima Jadra, Ljuboviđe, Drine, Lima, Kolubare, Uba, Tamnave i Ljiga sa pritokama vodostaji će biti u umerenom i većem porastu od 05. do 07. novembra sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima i pojavom lokalnih izlivanja na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na području Srema, Beograda i Banata - 

Za dane vikenda i ponedeljak preovlađivaće oblačno i još malo hladnije, ponegde sa slabom kišom.

Od utorka malo do umereno oblačno, suvo sa temperaturom oko prosečnih vrednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading