ZADNJEG DANA BORAVKA U EGIPTU DELEGACIJA KOJU PREDVODI DRAGAN MARKOVIĆ PALMA POSETILA NESTVARNI LUKSOR ZA DUGO PAMĆENJE

Autor:

Vesti

30.10.2021

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Marković Palma organizovao je članovima delegacije, u kojoj je najviše bilo zdravstvenih radnika iz 18 srpskih gradova, a najviše iz Jagodine, na kraju boravka u Hurgadi, posetu najvećim znamenitostima i uživanje u turističkoj ponudi grada Luksor.

 

Republika

Foto: Promo

Obilazak Luksora

 

Reč je o jednom od gradova koji krije brojne misterije drevne egipatske civilizacije, smešten je na reci Nil i nekada je bio glavni grad gornjeg, odnosno južnog Egipta. Luksor je neverovatan spoj 21.veka i duha Starog Egipta. 

Severno od grada je hram Karnak, velelepni kompleks izgradjen pre više od 1300 godina, koji je srpska delegacija najpre posetila. 
 
Republika

Foto: Promo

Zdravstveni radnici iz Srbije u Egiptu

 

Usledila je zatim vožnja turističkim brodićem sa jedne na drugu obalu reke Nil.

Obišli su i "Dolinu kraljeva", gde su se skoro 500 godina uklesivale grobnice za faraone i imućne plemiće tokom Novog carstva, a postala je poznata početkom 20.veka kada je otkrivena Tutankamonova grobnica, koja je bila potpuno očuvana i puna blaga.
Republika

Foto: Promo

Zdastveni radnici obišli znamenitosti Egipta

 


Delegacija je tokom sedmodnevnog boravka u Egiptu posetila beduinsko selo i videla običaje i način života beduina, upoznali su običaje i tradiciju Egipta i upoznali se sa drevnom egipatskom civilizacijom obilazeći arheološke lokalitete. 
Dragan Marković Palma je izjavio da su zdravstveni radnici svojom borbom za živote građana Srbije zaslužili da svi mi učinimo koliko možemo da im pomognemo u toj borbi. I ovo putovanje je samo jedan mali znak zahvalnosti za to što zdravstveni radnici čine za zdravlje naroda koje nema cenu.
 

Republika

Foto: Promo

Nezaboravno putovanje za zdravstvene radnike iz Srbije

 

Delegacija se posle 7 dana provedenih u Egiptu, u Hurgadi, sutra vraća za Srbiju puna nezaboravnih utisaka. Zdravstveni radnici su napunili svoje baterije, psihički se potpuno resetovali kako bi nastavili svoju borbu sa pandemijom COVID 19 i borbu za živote i zdravlje građana Srbije!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading