UMRLA POZNATA DOKTORKA I ANTIVAKSERKA RADMILA SMILJANIĆ (66)! Nije verovala u koronu, ona je na kraju ubila!

Autor:

Vesti

26.10.2021

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša načelnica transfuziologije u Opštoj bolnici u Užicu dr Radmila Smiljanić (66) svojim predanim radom i stručnošću tokom karijere spasla je na hiljade života.

Republika

Foto: printskrin

 

Nažalost, doktorka je i od početka pandemije negirala postojanje virusa i bila žestoki protivnik vakcina protiv kovida od kojeg je, nažalost, pre nekoliko dana umrla.

 

Doktorka koja je kroz celu karijeru transfuziologa dala izuzetan doprinos za zdravstvo u Užicu, izgubila je prošle nedelje bitku sa kovidom nakon dvadesetodnevne borbe.

 

Tragedija je potresla celo Užice koje dr Radmilu Smiljanić pamti kao izrazitog stručnjaka u oblasti transfuziologije.

Smiljanić je bila načelnik transfuziologije u Opštoj bolnici u Užicu od 2000. do 2005. godine i za to vreme uvodila je nove metode.

Primera radi, sama je pisala projekat intraoperativnog i postoperativnog spasavanja krvi i uvela standardnu proceduru skrining testova za poremećaje hemostaze.

Verovala u "zaprašivanje" iz vazduha

Pre dva meseca poznata transfuziološkinja tvrdila je da virus nije izolovan i da zaraza dolazi zbog "zaprašivanja".

- Prvo nagovori da se "vakcinišu" protiv korone, a onda spasavaj vakcinisane od "korone". Izvuci se lažima- mutirani virus-, pa još nisu izolovali ni virus korone, a da znaju da je mutirani. Za početak uputite zahtev da nas ne zaprašuju, mesec dana, pa da vidimo. Saradnja sa NATO bilateralna, na najvišem nivou, poverenici NATO 20 godina u Ministarstvima, a nama nikad gore. Da li oni rade nama u njihovom interesu ili mi radimo njima u njihovom interesu, nešto od toga jeste, šta mislite? - napisala je preminula dr Smiljanić na svom Fejsbuk profilu.

Načelnik Transfuziologije bila je nakratko i 2018. godine, ali je ubrzo smenjena pošto se pobunila protiv tadašnjeg nacrta Zakona o transfuziologiji koji je predviđao da se centralizuje prikupljanje krvi, piše Blic.

I kada je otišla u penziju, Smiljanić je imala veliki autoritet u zdravstvu pogotovo u svom gradu.

Nažalost, prihvatila je i propagirala antikovidaške i antivakserske teorije na svom Fejsbuk profilu, te je njen autoritet doveo i do toga da se mnogi koji su njen rad poštovali, nažalost, ne vakcinišu.

Tako je 8. avgusta napisala da je sve laž i prevara u vezi sa koronom.

Koliko su antivakserske ideje uzele maha, pokazuje i činjenica da je dr Smiljanić vakcinu nazivala “genetskom terapijom”, a ujedno je i propagirala ivermektin kao lek protiv korone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Dr

26.10.2021 14:17

Auf i nije jedini stručnjak sa potpunim prekidom kontakta sa realnošću.Žao mi je zbog preranog odlaska koleginice i nije ovo mesto za komentare ali psihologija bi mogla da objasni šta se to sa ljudima dešava Pregledala sam hiljade snimaka kovid pacijenata.....prepoznaju se u većini slučajeva na prvi pogled.Sve da zvanično kažu da kovid ne postoji ja bih pre verovala svojim očima .

Odgovori 96 25
Pravi ishod!

26.10.2021 16:36

Nije ona umrla "na zalost", nego zato sto je bila antivakser. Odlicno, jedna budala manje - bar vise nece zaludjivati ljude!

Odgovori 73 74
DrAgoljub

26.10.2021 20:43

@Pravi ishod! - Na žalost, postoje i takvi kao ti. Stidi se svoje zlobe i neljudskosti, ako je za tebe ova tužna vest pravi ishod. I to pišeš za nekoga koga nisi ni poznavao. Za tvoje duševno zdravlje sigurno ne postoji vakcina, a ni lek. Živ bio.

Odgovori 53 51
Anđela

26.10.2021 17:58

Žao mi je što je umrla u zabludi.

Odgovori 79 37