NAVRŠILO SE 19 GODINA OD TERORISTIČKOG UPADA U POZORIŠTE U MOSKVI! JEDAN SRBIN živ skinut sa gomile mrtvih! NEVEROVATNA PRIČA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

26.10.2021

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navršilo se tačno 19 godina od terorističkog napada u Rusiji kad je grupa čečenskih ekstremista zauzela pozorište Dubrovka i zatečenu publiku i glumce držala kao taoce dva dana.

Republika

Foto: printskrin

U Dubrovki je stradalo više stotina nevinih ljudi

Kako bi sprečili dizanje u vazduh celog pozorišta ruski vojnici su na današnji dan pustili uspavljujući gas nakon čega su upali u teatar. Tokom akcije je nastradalo više od stotinu ljudi.

Bio je jedini Srbin među taocima, a uspeo je da preživi zahvaljujući doktorki koja ga je skinula iz gomile sa mrtvima.

- Bilo je neprijatno i ružno, kao neki ružan san, ali i nada da će se sve završiti bila je prisutna. Svaka akcija je bila neizbežna. Moralo je da se žrtvuje toliko ljudi. Sam sam završio na gomili sa mrtvima i preživeo kliničku smrt, našla me je doktorka, ne znam kako je ustanovila da sam živ. Meni je rečeno da mi je napipala puls i da me je skinula sa gomile mrtvih i odnela na reanimaciju - rekao je Maksimović u jutarnjem programu Kurir televizije.

Dodao je i da je jedini kontakt koji je imao tada u Moskvi bio njegov prijatelj koji mu u početku nije verovao da je otet.

- Ja sam pozvao prijatelja kako bi mu rekao da su teroristi upali u pozorište i zamolio ga da javi mojima gde sam i šta sam. On mi nije verovao, a ako poginem niko živ neće znati ni gde sam ni šta sam. Bilo je tu dosta dece. Unutra je bilo toliko eksploziva, jednostavno, ne bi nas bilo. Dva puna dana smo bili u pozorištu i jedna noć viška. Od srede do subote - priseća se Maksimović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading