Opozicija je kao moj bigl: ŠTIPA, ALI GA LABRADOR UVEK ODALAMI

Autor:

Vesti

15.12.2017

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivica Dačić kaže da se opozicija ponaša kao njegovo kuče rase bigl, koje je malo i dosadno kao što su oponenti vladajuće koalicije koji bi da uzmu vlast, ali da u njoj ne učestvuju glavni igrači Aleksandar Vučić i on.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivica Dačić

Poručujući da to neće moći tako, šef diplomatije i lider SPS založio se za raspisivanje narednih izbora jer se opozicija ne ujedinjuje zbog izbora raspisanih za Beograd, već zbog preuzimanja Srbije.

- Mislim da bi bilo najbolje da se raspišu parlamentarni izbori. Ovo nije borba za Beograd, ovo je borba za vlast u Srbiji. Ali teško je praznoj vreći stajati uspravno - rekao je Dačić.

Nije ovo borba za Beograd, već za vlast u Srbiji. Ali teško je praznoj vreći stajati uspravno

GDE SI BIO DOSAD

Potom je slikovito objasnio da opozicija preko gradskih izbora želi da igra Ligu šampiona, ali da u njoj ne učestvuju glavni igrači Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

- Ne možete da odlučujete o Vučiću i Dačiću, a da mi ne učestvujemo. Moja deca imaju većeg psa (labrador) i manjeg (bigl). Ovaj mali stalno štipa i ujeda, a veći trpi dok mu ne dosadi i dok ga ne odalami. Hoćete parlamentarne izbore? Videćemo onda ko će ostati na političkoj sceni - poručio je Dačić.

Govoreći o povratku Dragan Đilasa u politiku i njegovoj potvrdi da će se kandidovati za gradonačelnika, šef SPS je rekao da Đilasa treba pitati gde je bio do sada.

- Đilas je isključio Vuka Jeremića iz DS, koga će oni da ubede da će to da funkcioniše. Ovo je pokušaj vraćanja iz mrtvih. To su sve derivati DS, pa i Saša Janković - naglasio je Dačić.

Ovo je pokušaj vraćanja iz mrtvih. To su sve derivati DS, pa i Janković

DA SE JA PITAM

Dodaje da Đilas nema program, da je za njega politika samo ako je na vlasti.

- Čim je otišao u opoziciju u Beogradu, on se povukao iz politike. Oni jedni drugima ne veruju da je moguće da sednu u fotelje. Isto kao kada bih se ja kandidovao za gradonačelnika jer svi znaju da me ta funkcija ne zanima - kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, to je glavni argument za vanredne izbore.

- Razumem Vučića, koji radi za stabilnost Srbije, jer nije svima po volji politika koju vodimo i naš odnos prema najaktuelnijim temama. Zato je vrlo važno da je Srbija stabilna, a stabilnost bismo mogli da pokažemo na parlamentarnim izborima, zato od njih ne bih bežao. Da se ja pitam, čak bih i raspisao parlamentarne izbore - istakao je Dačić.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading