Excellent SME

Autor:

Vesti

23.10.2021

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Excellent SME sertifikat, koji u Srbiji poseduje oko 1000 kompanija, predstavlјa potvrdu pouzdanosti poslovanja privrednih društava. Prednosti koje ovaj sertifikat daje strankama i poslovnim partnerima vlasnika sertifikata ogledaju se u većoj bezbednosti poslovanja, poverenju i lakšem i bržem poslovnom odlučivanju sa manje rizika. Vlasnik sertifikata dobija jasno označen dobar bonitet preduzeća, višu kredibilnost u očima stranaka i poslovnih partnera i tehničku zaštitu od kopiranja znaka kvaliteta na druge sajtove kažu u Privrednoj komori Srbije.

Foto: Promo

 

Upravo ove kvalitete su prepoznali i u kompaniji Boja Sombor koja gotovo sedam decenija, proizvodi tablice za vozila, postavlja saobraćajne znakove i obeležava puteve. Registarske tablice proizvedene u Somboru se nalaze na vozilima država bivše SFRJ, u Evropskoj uniji, afričkim zemljama, i južnoj Americi, a Dejan Vejin, menadzer kvaliteta u ovoj kompaniji kaže da sertifikat Excellent SME imaju već par godina jer je velika pomoć u međunarodnom poslovanju.

- Aplicirali smo za sertifikat jer to potvrda da poslujemo u skladu sa svim svetskim i evropskim regulativama. To nam daje kredibilitet kod poslovnih partnera jer kad prodajemo naše proizvode,  važno nam da partneri znaju od koga kupuju I da imaju pouzdanu kompaniju sa druge strane koja ima dobar bonitet, pouzdanost u poslovanju i koja nema negativne bilanse - kaže Vejin. Dodaje da dodatno znači to što Privredna komora Srbije potvrđuje kvalitet sertifikata.

Foto: Promo

Dejan Vejin

- Potrebna je snažnija promocija ove usluge i ja bih, iz našeg iskustva, preporučio svim kompanijama u međunarodnoj trgovini da se sertifikuju - dodaje Vejin.

U kompaniji TDM, malom preduzeću koje se bavi distribucijom opreme za termo-tehničke instalacije i pruža usluge konsaltinga i inženjeringa, kažu da im je posedovanje Excellent SME sertifikata potvrda I priznanje kvaliteta za višedecenijski uspešni rad.  

Republika

Foto: Promo

Maja Mijaljević

- “Excellent SME” je poruka postojećim i potencijalnim partnerima da se radi o firmi koja kvalitetno i pouzdano obavlja svoj posao, a za nas je kvalitet prioritet. Na taj način možemo da povećamo, ne samo broj zadovoljenih, već i lojalnih poslovnih partnera sa kojima želimo da gradimo  dugotrajnu i kvalitetnu poslovnu saradnju. To je ujedno i naša politika kvaliteta - kaže Maja Mijaljević, zamenik direktora u kompaniji. Dodaje da se obnavljanje sertifikata ne dovodi u pitanje.

Projekat Excellent SME je nastao iz potrebe da pomogne našim izvrsnim malim i srednjim preduzećima i da se ona promovišu, funkcioniše od 2012. godine u Srbiji. Analize pokazuju da nosioci sertifikata zabeleže rast poslovanja za više od 20 odsto od početka projekta do danas. Uz našu zemlju, Excellent SME izdaje se i u Crnoj Gori, Sloveniji, Severnoj Makedoniji, Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading