FON KRAMON PREVRŠILA SVAKU MERU! Petković: Njen šef je u Prištini, pošteno bi bilo da skine masku i prestane sa lažima!

Autor: Republika

Vesti

20.10.2021

22:27

Petković ističe da je Fon Kramon ovoga puta prevršila svaku meru, optužujući Srbe da su krivi što je u njih ispaljeno više od 100 bojevih metaka i nebrojeno patrona suzavaca i šok bombi.

Tanjug

Petar Petković

U saopštenju za javnost, Petković ističe da je Viola Fon Kramon "u svom opasnom pohodu relativizacije nasilja Prištine i Aljbina Kurtija nad golorukim srpskim narodom na severu pokrajine, ovoga puta prevršila svaku meru, optužujući Srbe da su krivi što je u njih ispaljeno više od 100 bojevih metaka i nebrojeno patrona suzavaca i šok bombi".

- Da li je i Srećko Sofronijević kriv što je dobio metak dok je pokušavao da zaštiti suprugu i svoje dvoje dece? Da li su to evropske vrednosti za koje se ona zalaže? Da se gospođa Fon Кramon istinski zalaže za evropske vrednosti, pažljivo bi saslušala poruke šefa evropske diplomatije Đuzepa Borelja koji je otvoreno osudio jednostrane nasilne akcije Prištine i naveo da one nisu bile koordinisane - rekao je Petar Petković.

On je naglasio da je, posle večerašnje izjave Viole fon Kramon, više nego očigledno da se "njen šef ne nalazi u Briselu, već u Prištini, pa bi najpoštenije bilo da skine masku nekakvog evropskog predstavnika i lažno se ne predstavlja".

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, Viola fon Kramon, izjavila je večeras da je Kfor bio obavešten o akciji kosovske policije na severu i da je jasno "da nije bilo sumnje da je to bilo potrebno". 

Ona je ukazala da problemi sa švercom, organizovanim kriminalom i korupcijom nisu samo problemi Kosova, "ali je dobro što je kosovska vlada počela time da se bavi".

- EU je često tražila da se ozbiljno pozabavi time, sprovođenje zakona ne bi trebalo da bude isticano, jer se to dešava svuda a ne samo na severu, uglavnom su uhapšeni Albanci, ta vrsta krivičnih dela nema obzira za nacionalnost“, navela je ona i dodala da je možda pojačavanje, odnosno preterano korišćenje sile bio slučaj i da "to može čovek da kritikuje“, ali da sa druge strane "sumnja da se može reći da je bila nesrazmerna upotreba sile, jer je bilo usmereno i protiv albanskih građana“.

Komentari (0)

Loading