VUČIĆ POKAZAO KURTIJU I ZAEVU KAKO SE POBEĐUJE: Skupo ih koštalo ponižavanje i nasilje!

Autor: Republika

Vesti

18.10.2021

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče su na Kosovu i Metohiji održani lokalni izbori, iz kojih je kao najveći gubitnik bez sumnje izašao premijer lažne države Aljbin Kurti.

Foto: Tanjug/AP, St/V. Lukić

Aleksandar Vučić potvrdio ispravnost politike koju vodi, ilustracija

Naime, njegova partija Saomoopredeljenje osvojila je oko 250.000 glasova manje nego na izborima u februaru, kada su imali 438.335.

Tako je ova partija u Južnoj Mitrovici osvojila 30,59 odsto glasova, dok su u februaru osvojili 64,27 odsto

U Prištini je Kurtijeva stranka dobila podršku 34,27 odsto glasača, dok je u februaru za njih glasalo 65,13 odsto birača.

U Gnjilanu je Samoopredeljenje osvojilo 28,92 odsto glasova, a u februaru 65,21 odsto.

U Peći su u februaru dobili podršku 50,52 odsto glasača, a sada je za ovu partiju glasalo 22,28 odsto birača.

Sve ovo je jasan pokazatelj da je Kurtija prozreo i njegov narod. Oni su shvatili da ako je Kurti u stanju da pokušava da silom pokori Srbe, kao u sredu, kada je na sever KiM poslao specijalne jedinice, pri čemu je povređen Srbin Srećko Sofronijević, doći će momenat kada će doslovno gaziti i preko Albanaca kako bi ostvario svoje ciljeve.

Pored KiM, i u Severnoj Makedoniji su juče održani lokalni izbori, iz kojih je premijer Zoran Zaev takođe izašao kao gubitnik. Naime, njegova partija Socijaldemokratski savez Makedonije, odneo je pobedu u svega devet opština, dok su glasači u 19 opština dali većinsku podršku opozicionom VMRO-DPMNE.

Nakon poraza na izborima, očajni Zaev je pozvao male partije u pomoć, apelujući da se “ujedine u borbi jer zlo preti”.

Sada je izvesno da je premijera Severne Makedonije skupo koštalo što je bespogovorno ispunjavao zahteve Evropske unije, pa se čak odrekao i imena države, koje je iz “Makedonija” promenjeno u “Severna Makedonija” zbog spora sa Grčkom, očekujući da će zauzvrat i EU biti tako izdašna politički.

Za razliku od Kurtija i Zaeva, podrška građana predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću raste, što pokazuju rezultati izbora u Negotinu, Mionici i na Kosovu i Metohiji, gde je u svih 10 opština sa većinski srpskim stanovništvom Srpska lista odnela ubedljivu pobedu, prenosi Objektiv.

U Negotinu je lista predvođena Srpskom naprednom strankom osvojila 75,44 odsto glasova birača, dok je u Mionici osvojila 71,44 odsto glasova.

Iz svega navedenog je jasno da predsednik Vučić ne mora, niti mu pada na pamet, da se ponižava kao Zaev, niti da koristi silu kao Kurti. Njegov adut su ekonomski rezultati i pametna spolja politika, bazirana isključivo na interesima Srbije i srpskog naroda.

Takođe, nema sumnje da biračko telo nekadašnje Demokratske stranke, iz koje su nastale sve današnje stranke, između kojih i Stranka slobode i pravde na čijem je čelu Dragan Đilas i Narodna stranka koju vodi Vuk Jeremić - nestaje, odnosno, da su birači obećane reforme, zbog kojih su nekada glasali za DS, očigledno prepoznali u politici SNS, koja te reforme efikasno sprovodi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Sara

18.10.2021 14:39

Obilo im se o glavu izazivanje tenzija.

Borislav

18.10.2021 18:14

Ovakav Kurtijev rezultat je dokaz da je i albancima dosta zveckanja oružjem...

Nenad

18.10.2021 20:03

Au Kurti je baš u problemu kada njegovi ne glasaju za njega!

Ceca

21.10.2021 22:27

Albanci se okreću kako vetar duva! Biće da su opet Ameri u izbore na KiM umešali svoje prste!