VIŠE OD 5 HILJADA OKUPLJENIH GRAĐANA DOČEKALO VUČIĆA I ORBANA (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

18.10.2021

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban prisustvovali su danas ceremoniji obeležavanja početka radova na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica - Horgoš - državna granica sa Mađarskom - (Segedin).

Foto: Republika.rs

Predsednik Vučić sa građanima

Tom prilikom predsednika Vučića i Orbana dočekalo je više od 5 hiljada okupljenih građana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban prisustvovali su danas ceremoniji obeležavanja početka radova na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica - Horgoš.

- Zahvalan sam Orbanu što je uz mnogo hrabrosti i uz pravu viziju napravio uslove za potpuno nove odnose, odnose u kojima mi Srbi verujemo da će snažnija Srbija značiti i snažniju Mađarsku, kao i obratno. To nikada u našoj istoriji nije bilo - kaže Vučić.

Predviđeni završetak radova na pruzi je novembar 2022. godine, kaže predsednik.

- Hvala mađarskim prijateljima koji čine sve da nam pomognu. Za to je zaslužan pre svega Viktor Orban - rekao je Vučić i dodao da sve što iz Beograda ide na Zapad - ići će preko Budimpešte.

- Hvala predsedniku Vučiću što me je pozvao danas ovde. Želimo da obnovimo železničku liniju staru 150 godina, ali ustvari postavljamo jedan kamen temeljac. Zašto to smatramo? Jer je ovo jedan simbol, simbol saradnje Mađarske i Srbije koje grade novu zajedničku budućnost - rekao je Orban.

Dodao je: "Imamo sporazum koji garantuje da će i Mađari i Srbi podjednako imati koristi i da će napredovati".

Puštanje u saobraćaj prvog dela pruge od Beograda do Novog Sada očekuje se početkom sledeće godine. Trasa brze pruge od stanice Beograd Centar do državne granice sa Mađarskom duga je 183,1 kilometar, a projekat se realizuje na tri poddeonice: Beograd Centar – Stara Pazova, Stara Pazova – Novi Sad i Novi Sad – Subotica – državna granica sa Mađarskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Borislav

18.10.2021 12:21

Građanima Horgoša, Kanjiže, Segedina i Subotice ova pruga znači konačno brzo i konforno putovanje bez višesatnih čekanja na prelazak državne granice.

Marija

18.10.2021 18:12

Orban i Madjarska su postali pravi prijatelji Srbije!

Gagi

19.10.2021 00:01

Viktor Orban jes da je Mađar, ali svaka mu je ko u Njegoša.