PATRIJARH SRPSKI PORFIRIJE STIGAO U SARAJEVO: Sutra će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice

Autor:

Vesti

16.10.2021

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu održana je doksologija u čast patrijarha srpskog Porfirija koji boravi u poseti Mitrpoliji dabrobosanskoj.

Republika

Foto: Estok/Miloš Rafilović

Patrijarh Porfirije

Uz srpskog patrijarha služio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom i brojno sveštenstvo, prenela je RTRS.

Patrijarha je prethodno dočekao mitropolit Hrizostom sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve, zajedno sa brojnim vernicima iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Prethodno je patrijarh boravio na Sokocu, jednom od sedišta Mitropolije dabrobosanske.

Patrijarh Porfirije boravi u dvodnevnoj poseti Mitropoliji dabrobosanskoj povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma.

Patrijarh će sutra služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu, uz sasluženje mitropolita, episkopa i sveštenstva.

 

 


Posetiće i Istočno Sarajevo gde će ga dočekati gradonačelnik Ljubiša Ćosić i načelnici svih šest gradskih opština.

Nakon susreta u Gradskoj upravi, predviđena je šetnja do Trga Republike Srbije, gde će se patrijarh Porfirije i mitropolit Hrizostom obratiti građanima Istočnog Sarajeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading