MINISTRI VULIN I PINTER: Zajedničke patrole štite i Srbiju i Mađarsku i naš način života!

Autor: Republika

Vesti

15.10.2021

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Mađarske Šandor Pinter istakli su da su zajedničke policijske srpsko-mađarske patrole, koje će od danas zajednički brinuti o bezbednosti granice Srbije i Mađarske, dokaz da su odnosi između naša dva naroda i država na najvišem istorijskom nivou.

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Aleksandar Vulin naglasio da je saradnja sa policijom Mađarske važna, ilustracija

Na graničnom prelazu Horgoš-Reske, gde su dva ministra obišla pripadnike zajedničkih patrola, ministar Vulin je istakao da za Srbiju nije prihvatljivo da bude parking za migrante i da su zajedničke patrole zaštita i Srbije i Mađarske i našeg načina života.

Istakao je da za migrantsku krizu nisu krive ni Srbija ni Mađarska, koje su dužne da se nose sa njenim posledicama, jer ona izaziva bezbednosne, socijalne i humanitarne probleme. 

Ministar je naglasio da zajedničke patrole pomažu da se i srpska i mađarska granica bolje čuvaju. 

Migracije su, kako je naveo, realnost našeg sveta i našeg vremena, ali mi nećemo dozvoliti da se suština naše zemlje i naš način života na bilo koji način promeni. 

- Zato je saradnja  sa policijom Mađarske toliko važna. Jačanje mađarske granice je dobra vest i za Srbiju, zato što kada migranti znaju da je neka granica čvrsto posednuta i branjena oni ne dolaze - rekao je ministar Vulin i dodao da je zahvalan Mađarskoj na zajedničkim patrolama koje već deluju na granici Srbije sa Severnom Makedonijom. 

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Mađarske Pinter istakao je da je na sastanku sa kolegom Vulinom potvrđeno da je saradnja između Srbije i Mađarske na najvišem političkom nivou, uključujući i saradnju u oblasti unutrašnjih poslova. 

Naveo je da po pitanju ilegalnih migracija, Srbija i Mađarska imaju ista razmišljanja i da su rezultat toga zajedničke patrole na granicama Srbije i Mađarske i Srbije i Severne Makedonije koje treba da doprinesu da granice budu bolje čuvane. 

- Cilj nam je da druge države budu deo te saradnje - rekao je Pinter i dodao da su države članice Evropske unije koje imaju kopnene granice uvidele da su stavovi Mađarske po pitanju zaštite granice dobro rešenje. 

- Želimo da zajedničke patrole predstavljaju primer za budućnost svima ostalima - rekao je ministar Pinter i dodao da je sa ministrom Vulinom razgovarao i o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj korona virusom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading