SVI GA ZNAJU KAO ARKANA, ALI U POPRAVNOM DOMU SU GA DRUGAČIJE ZVALI: Evo šta stoji u ranijim policijskim dokumentima

Autor:

Vesti

14.10.2021

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji komandat Srpske dobrovoljačke garde i političar, Željko Ražnatović je svima poznat po čuvenom nadimku Arkan, međutim, javnosti je malo znano da su ga u mladosti nazivali i drugim nadimkom!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Arkan

Ono što je javnosti nepoznato jeste da je u ranijim policijskim dokumentima Ražnatović stoji zabeležen kao Hibrid.

Naime, prema spekulacijama, Željko Ražnatović je ulivao strah i trepet u jednom popravnom domu u Valjevu, gde je i dobio nadimak Hibrid.

Postoje dve verzije kako je dobio nadimak Arkan.

Po prvoj koju je i Ražnatović sam nekada prepričavao, Arkan je dobroćudni čarobnjak Arkanus iz stripa koji je kao dečak obožavao.

Druga priča kaže da je u jednom od lažnih pasoša, s kojim je kao maloletnik prešao Italliju, stajalo ime nekog Turčina Arkana.

Nekada je njegova majka, Slavka Ražnatović, govorila da je nadimak Arkan doneo iz inostransta, a da ta reč na nekoliko starih svetskih jezika znači nepobediv.

Željko Ražnatović je ubijen 15. januara 2000. godine. Ubistvo se dogodilo u nekadašnjem poznatom beogradskom hotelu "Interkontinental".

Arkan je neposredno pre ubistva bio u društvu Milenka Mandića Mande (44) i Dragana Garića (47), telohranitelja, koji su takođe ubijeni, i bivšeg direktora Komercijalne banke Ljubomira Mihajlovića.

Za ubistvo je osuđen bivši policajac Dobrosav Gavrić. On je zbog tog ubistva osuđen u odsustvu u Srbiji na 35 godina zatvora. Suđeno je i saučesnicima Milanu Đuričiću i Draganu Nikoliću koji su dobili po 30 godina.

Ime nalogodavca likvidacije do dana današnjeg je ostalo misterija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rade

15.10.2021 16:22

"Hibrid" Svi robinasi imaju iskustvo sa biseksom.Ima i onih koji imaju za vezice na prozoru Arkan-. na turskom -onaj koji napada sa ledja.