PALMA: SRBIJA NIKADA NEĆE PRIZNATI NEZAVISNO KOSOVO I METOHIJU, TO JE VUČIĆ VIŠE PUTA POTVRDIO!

Autor: Republika

Vesti

12.10.2021

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine grada Jagodina, narodni poslanik i predsednik Jedinstevne Srbije Dragan Marković Palma poručio je danas na sastanku sa inteno raseljenim licima da je siguran da će Srbi sa Kosova i Metohije glasati za Srpsku listu na lokalnim izborima na KIM.

Foto: Promo

Dragan Marković Palma na sastanku sa Petrom Petkovićem

Sastanak je održan na inicijativu direktora Kancelarije za KIM Petra Petkovića u Skupštini grada Jagodina.

- Siguran sam da ćete pozvati i one koji ranje nisu glasali ili koji ne žele da idu. Svi izbori su bitni ali ovi su najvažniji za budućnost Srba na KIM kada je u pitanju lokal, tamo gde žive vaši rođaci i prijatelji. Za Srpsku listu treba glasati jer je predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i bez njega ne bi bilo ni 2 procenta Srba na KIM. Sprovođenje socijalne politike na KIM i sve što se plaća je zahvaljujući  Aleksandru Vučiću. Imamo težak posao da se izborimo sa zapadim političarima da sami donosimo i sprovodimo odluke o tome kako ćemo da živimo. Ova vlast na čelu sa Aleksadrom Vučićem nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije. Vi nemate drugu državu, Albanci imaju, zato treba da slušate ono što kaže Beograd i ono što kaže mlad čovek, patriota, Petar Petković, rekao je Marković.      

On je pomenuo da su opoziconi lideri u Srbiji hvalili poštenje i dobrotu Haradinaja i Kurtija, što je izazvalo negodovanje kod prisutnih interno raseljenih lica.

Foto: Promo

 

Petković je istakao da u dijalogu sa Prištinom srpska strana ima principijelnu i zdravu poziciju, jer se inistira da se ispoštuje dogovoreno, a to pre svega znači formiranje Zajednice srpskih opština.

- Neophodan je mir na zapadnom Balaknu, a uslov je istorijsko pomirenje Srba i Albanaca kroz dijalog. Bolje teški pregovori u Briselu, nego problemi na terenu. Gledam vas sve u oči, znam da živite ove, znam koliko je lepa Jagodina, ali opet znam da vam je srce i duša na KIM.  Da bi mogli da se izborimo za sve što radimo, vi morate da izađete i glasate. Sve ćemo da vam obezbedimo i pripremimo. To su izbori, gde čuvajući tih deset opština, mi čuvamo zalog za formiranje ZSO u koji treba da uđe tih deset opština i one će predstavljati okvir za kolektivnu bezbednost i prava za Srpski narod na KIM. Zato napadaju Srbe bez posledica - naveo je Petković i dodao da Albancima neće poći za rukom da ostvare svoj naum.        

Marković je zamolio prisutne koji nisu vakcinisani da iskorite priliku i vakcinišu se na licu mesta u zgradi Skupštine grada. Veliki broj raseljenih sa KIM je prihvatio predlog i vakcionisao se u zgradi Skupštine grada. Sastanku su prisustvovali narodni poslanik i prvi čovek jagodinskih naprednjaka Nikola Radosavljević, gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i Miloje Zdravković direktor Kancelarije za koordinacione poslove u pregovarackom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading