TUŽILAŠTVO ISTRAŽIVALO SINIŠU MALOG: Evo šta su otkrili!

Autor:

Vesti

08.10.2021

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je da aktuelni ministar finansija Siniša Mali nije izvršio nijedno krivično delo iz nadležnosti tog tužilaštva, a nakon što je 2017. godine razmatralo izveštaj o njegovoj imovini i prihodima u periodu od 2011. do 2014. godine, povodom navoda da je on vlasnik 24 stana u Bugarskoj.

Republika

Foto: printskrin

Siniša Mali nije počinio nikakvo krivično delo iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva

U tom tužilaštvu navode da su tokom 2017. godine već razmatrali izveštaj o imovini i prihodima koji je dostavila Agencija za borbu protiv korupcije, zajedno sa izveštajem Uprave za sprečavanje pranja novca i izveštajem SBPOK-Odeljenja za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala, a koji su sačinjeni za period koji se navodi u “Pandorinim papirima” i koji su se između ostalog odnosili i na kupovinu stanova u Bugarskoj.

- Iz analize svih podataka kojima je tužilaštvo raspolagalo u trenutku donošenja odluke utvrđeno je da ne postoje dokazi koji bi ukazali da su se u radnjama Siniše Malog stekli elementi bilo kog krivičnog dela iz nadleznosti Višeg javnog tužilaštva - preciziraju u tom tužilaštvu.

Napominju da je deo dokumentacije koji se odnosi na izveštaje Agencije za borbu protiv korupcije, dostavljen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, radi provere da li su u radnjama Malog ostvarena obeležja nekog od krivičnih dela iz njihove nadležnosti.

- Ukoliko tužilaštvo bude raspolagalo novim relevantnim dokazima, oni će biti uzeti u razmatranje - napominju u tužilaštvu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ja

08.10.2021 14:55

To je Siniša Mali, vodite računa