PALMA POZVAO GRČKE STUDENTE DA STUDIRAJU U SRBIJI I ZAHVALIO SE GRČKOJ ŠTO NIJE PRIZNALA TAKOZVANO NEZAVISNO KOSOVO I METOHIJU!

Autor: Republika

Vesti

08.10.2021

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poseti Jagodini nalazi se 65-o člana delegacija iz grčke regije Pierija, čiji je glavni grad Katerini, a kome pripada najpoznatije letovalište u tom delu Grčke Paralija. Na čelu delegacije je gradonačelnik Katerini Konstantinos Koukodimos, sa svojim saradnicima, zatim odbornici Skupštine grada Katerini, privrednici, vlasnici hotela, agencija, prosvetni radnici kao i novinari.

Republika

Foto: Grad Jagodina

Dragan Marković Palma sa delegacijom iz grčke regije Pierija

Za njih je danas predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma priredio prijem. Marković je počasni konzul Grčke u Srbiji i počasni građanin grada Katerini.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je pozvao studente iz Grčke da ponovo studiraju u Srbiji kao što je to bio slučaj pre 30 godina

- Do pre 30 godina veliki broj studenata iz Grčke studirao je u Srbiji. Najveći broj u Beogradu, posebno na medicinskom fakultetu, a veliki broj je studirao i na Pedagoškom fakultetu u Jagodini. Srbija je danas ponovo uspešna zemja, koja najbrže napreduje u Evropi, mirna i stabilna, i ja pozivam studente iz Grčke da ponovo studiraju na fakultetima u Srbiji, kako u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu, tako i u Jagodini. Takođe pozivam privrednike iz Grčke da za robu koju uvoze u Grčku prioritet daju Srbiji, a isto tako i da privrednici iz Srbije prioritet prilikom uvoza daju robi iz Grčke. Srbija je zahvalna Grčkoj što podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije na celoj njenoj teritoriji i što Grčka nije priznala takozvano nezavisno Kosovo i Metohiju. Bilo je priča kada je Priština otvorila trgovinsku kancelariju u Atini, koja je kasnije postala politička, da će to da preraste u ambasadu, međutim naš prijatelj gradonačelnik Katerini Konstantinos Koukodimos koji je 14 godina bio poslanik u grčkom parlamentu je proverio tu informaciju kada smo bili pre 4 meseca u Grčkoj i dobio je uveravanja da se to neće desiti. Ove nedelje je to na samitu u Sloveniji potvrdio i grčki premijer Kirijakos Micotakis u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekavši da Grčka nastavlja da podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. Za nastavak naših prijateljskih odnosa važno je i odlično prijateljstvo i saradnja predsednika Srbije Vučića i grčkog premijera Micotakisa - rekao je Marković.

Republika

Foto: Grad Jagodina

Delegacija grčkog grada Katerini u poseti Jagodini

Šef grčke delegacije sedeo u parlamentu na hoklici stolici

Na samom početku današnjeg prijema za grčku delegaciju predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma objasnio je svom grčkom kolegi Konstantinosu Koukodimosu zašto sedi na hoklici na stolici, a ne u fotelji.

- Na moj predlog sve funkcionerske fotelje u Skupštini grada Jagodine su prodate na aukciji i te pare smo dali porodicama koje imaju troje i više dece i lošijeg su materijalnog stanja. Bilo je to 2017. godine i od tada i ja i svi funkcioneri u Skupštini grada Jagodine sedimo na hoklici stoilici, jer političari se ne biraju da bi seli u fotelje, već da nešto rade za građane. Svaki političar kada mu prestane funkcija pamtiće se po delima“ rekao je Marković i naglasio da on i njegova porodica ne letuju na egzotičnim destinacijama, već tamo gde ide običan narod. „Preko 30 godina letujem u Paraliji sa porodicom i prijateljima i najslađi mi je giros u Paralij -  rekao je Marković i za to dobio aplauz gostiju iz Grčke.

Centralna ulica u Paraliji koja povezuje Paraliju i Olimpik bič u Grčkoj nosiće naziv , Ulica Dragana Markovića Palme 

Šef grčke delegacije u poseti Jagodini gradonačelnik Katerine Konstantinos Koukodimos, koji je funkcioner vladajuće partije Nea demokratija premijera Micotakisa rekao je da će glavna ulica u Paraliji nositi ime Dragana Markovića Palme.

- Do kraja godine na sednici Skupštine grada Katerini biće doneta odluka da jedna ulica u Paraliji ponese ime našeg prijatelja i velikog prijatelja regije Pierija i cele Grčke Dragana Markovića Palme i doneli smo odluku da to bude centralna ulica u Paraliji koja vodi prema Olimpik Biču - rekao je Koukodimos i naglasio da se Grci u Srbiji osećaju kao kod svoje kuće. Marković je za Koukidomsa rekao da je on i srpski gradonačelnik u Grčkoj.
 
U srpskoj delegaciji, pored Markovića, bili su i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanovć, načelnik Pomoravskog okruga, odbornik i predsednik SPS-a za Jagodinu i Pomoravski okrug Goran Milosavljević, narodni poslanik, odbornik i predsednik Srpske napredne stranke za Jagodinu Nikola Radosavljević, odbornik Prave Srbije Dušan Marković, odbornik Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije Goran Jeličić, odbornik Grupe građana „Nećemo da ćutimo“ Mita Arsić, kao i poverenik manastira Hilandar za Srbiju Miloš Stojković. Grčka gelegacija je nakon prijema u Skupštini grada Jagodine obišla zelenu pijacu u Jagodini, turistički kompleks Jagodine u čijem sastavu su Akva park, Zoo vrt, Muzej voštanih figura i šetalište Potok, kao i Hram Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu, čiji je ktitor Dragan Marković Palma sa porodicom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading