"U HAG MOGU SAMO VEZAN U KAVEZU"

Autor: Tanjug

Vesti

13.12.2017

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SRS Vojislav Šešelj ponovio je da neće prisustvovati žalbenom pretresu, koji u Haškom tribunalu počinje u 13 sati, niti ga, kako kaže, taj tribunal više interesuje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Voja Šešelj "ni pod razno" da se vrati u Hag

- Mene više Haški tribunal ne interesuje. Ja dobrovoljno nikad neću otići. Ako me budu tražili onda je na vlasti da me isporučuju ili ne isporučuju. Mogu me isporučiti samo vezanog u kavezu - rekao je Šešelj za TV Pink. 

Ponovio je da je odbio da ode u Hag, a odbio je i da u pretresu učestvuje putem video-linka.

- Neću ja to ni gledati. Nemam vremena. Uopšte me ne interesuje. Presudu će mi poslati poštom i drugo me ništa ne interesuje - rekao je Šešelj.

Prema njegovim rečima, Tribunal može da potvrdi njegovu oslobađajuću presudu ili da je obori, ali ne može da je preinači već bi postupak morao da se vodi ispočetka. 

- Da bi presuda pala tužilac mora da dokaže da je došlo do kršenje prava ili da je pogrešno utvrđeno činjenično stanje, a on to ne može da dokaže - rekao je Šešelj.

Ne vraća se "ni za živu glavu"

On je ponovio i da je pogaženo njegovo pravo na suđenje u razumnom roku, kao i da su mu kršena mnoga druga prava.

Šešelja će po službenoj dužnosti zastupati branilac koja je imenovan kako bi se obezbedilo da njegova proceduralna prava budu poštovana, ali ne sme da se meša u suštinu procesa.

Dodao je i da oslobađajuća presuda ne može da promeni njegovo negativno mišljenje o Tribunalu koji je, kako je naveo, osudio puno nevinih ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading