DANAS POVLAČENJE ROSU SA JARINJA I BRNJAKA! KFOR stigao na administrativne prelaze!

Autor:

Vesti

02.10.2021

05:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema dogovoru postignutom u Briselu, predviđeno je da se danas specijalne kosovske policijske snage, istovremeno sa srpskim barikadama, povuku sa administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak, a velika kolona sa pripadnicima Kfora se već oko šest časova ujutru uputila prema severu Kosova.

Republika

Foto: kosovo-online.com

KFOR od danas obezbeđuje administrativne prelaze

Kako javlja reporter Kosovo onlajna, u koloni su primetni italijanski i poljski vojnici, a Kfor će rasporediti svoje trupe na administrativnim prelazima koje bi tu trebalo da ostanu naredne dve sedmice.

Povlačenje specijalnih policijskih snaga (ROSU) i barikada trebalo bi istovremeno da počne danas od 8 časova ujutru i da se završi najkasnije do 16 časova.

Od ponedeljka na administrativnim prelazima za vozila će biti uspostavljen režim sa "stikerima" do konačnog rešenja registarskih tablica.

Kao poslednja tačka dogovora, predviđa se formiranje radne grupe koja će raditi na trajnom rešenju za registrske tablice po standardima i praksama EU.

Grupu će činiti predstavnici EU, koji će njom i predsedavati, kao i predstavnici Beograda i Prištine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading