ANALITIČARI UKAZALI NA KURTIJEV PARADOKS: Danas HVALI ono što je nekad nazivao IZDAJOM!

Autor:

Vesti

01.10.2021

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analitičari u Prištini ocenili su da je kosovski premijer Aljbin Kurti za pobedu proglasio sporazum koji je, dok je bio u opoziciji kritikovao, prenosi Kosovo Onlajn.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Analitičar Visar Imeri u emisiji "Debata Plus" ocenio je da se sporazum postignut juče u Briselu ne razlikuje od onog koji je 2016. potpisala Edita Tahiri, koji je, kako dodaje, Aljbin Kurti tada kritikovao.

- Sprovešće se sporazum o registarskim tablicama iz 2016. To je isti sporazum koji smo tada kritikovali. Nije problem što se Kurti promenio. Smeta mi što Kurti danas tretira jučerašnju 'izdaju' kao pobedu - izjavio je Imeri.

Mišljenja da sporazum nije dobar za Kosovo je i analitičar Vehbi Kajtazi, koji ga je ocenio kao "sramotan".

- Potpuno se slažem sa izjavom Pokreta samoopredeljenje iz 2016. godine koji ga je taj sporazum smatrao sramnim. Kurtiju i Bisljimiju bi bilo bolje da su predložili vraćanje tablica KS, nego što su ovaj sporazum doneli - rekao je Kajtazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading