VUČIĆ IZVOJEVAO POBEDU ZA SRBIJU! ROSU se povlači sa severa Kosova!

Autor:

Vesti

30.09.2021

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je srpska strana prihvatila kompromisni predlog za deeskalaciju situacije na KiM.

Republika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Beograd i Priština se dogovorili

 

- Lično sam veoma zadovoljan i veoma je važan za našu stranu. Obe strane su se dogovorile da se ROSU povuče sa Jarinja i Brnjaka simultano sa uklanjanjem barikada 2. oktobra i da se najkasnije povlačenje završi do 16 sati tog dana - rekao je Vučić i dodao:

- KFOR će svoje snage postaviti na i pre same implementacije na Jarinje i Brnjak i ostaće oko dve nedelje. Od 4. oktobra uspostavlja se stiker režim, nalepnica režim kao privremena mera pre konačnog rešenja, o čemu ćemo tek da vodimo razgovore u Briselu. Radna grupa koju će činiti predstavnici EU, Beograda i Prištine pod predsedavanjem EU biće postavljena i tražiće trajno rešenje za tablice na osnovu evropskih standarda i prakse. Prvi sastanak biće održan 21. oktobra u Briselu - saopštio je Vučić danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nikola

30.09.2021 12:33

Bravo predsedniče.

Ivana

30.09.2021 18:05

Kurti zaista svake izbore treba i mora da izgubi. Nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane.Srbija se cela razvija i gradi.