BRUTALNA TUČA DEVOJČICA U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Udaraju se bez milosti dok vršnjaci navijaju

Autor: Republika

Vesti

27.09.2021

20:02

Uznemirujući snimak brutalne tuče dve devojčice pojavio se na društvenim mrežama, a ovaj užasan događaj odigrao ispred jedne osnovne škole u Smederevskoj Palanci.

Printscreen

Tuča u Smederevskoj Palanci

Na snimku se vidi kako se dve tinejdžerke fizički obračunavaju, čupaju za kosu, udaraju, obaraju na pod, dok njihovi vršnjaci sve to snimaju, pa čak i navijaju.

Među njima je bilo i onih koji su želeli da se pridruže tuči, dok je jedna od devojčica, učesnika ovog obračuna, odbijala da prestane.

- Roditelji, društvo... Nemam adekvatnu reč kojom bih opisala ovo divljaštvo, nasilje nad bilo kim treba jednom za svagda sankcionisati i najoštrije kažnjavati. Ispred osnovne škole u Smederevskoj Palanci - napisala je ona.

Povodom ovog događaja oglasila se Osnovna škola "Heroj Radmila Šišković", ispred čijeg se dvorišta dogodila ova tuča.

- Kao što je mnogima poznato, u nedelju 19. septembra 2021. godine oko 20 časova došlo je do tuče učenika ispred glavnog ulaza u Osnovnu školu "Heroj Radmila Šišković". Svi mi, zaposleni u ovoj školi i rukovodstvo, osuđujemo takvo ponašanje, kao i svaki drugi vid nasilja i ističemo da naši učenici nisu bili učesnici ovog događaja. Smatramo da su sve osude koje se tim povodom pojavljuju u javnosti, a upućene su nama kao školi, zlonamerne i neprimerene - navode iz škole.

Kako dodaju, njihovo dvorište je ograđeno, bezbedno, uređeno i pokriveno kamerama, ali je ipak javna površina.

Kao škola ne možemo da kontrolišemo šta se tu u večernjim satima događa. Bez obzira na sve to, mi smo preduzeli sve mere predostrožnosti koje su u našoj nadležnosti, kako bismo sprečili da se to ponovo dogodi. Napominjemo da su o ovom nemilom događaju obavešteni Školska uprava i organi reda - navode iz OŠ "Heroj Radmila Šišković".

Podsetimo, pre desetak dana, tačnije 16. septembra, stavično nasilje dogodilo se i u Maloj Krsni kod Smedereva, kada su dve učenice 8. razreda Osnovne škola Đura Jakšić pretukle i vređale trinaestogodišnju devojčicu. Ona je tom prilikom zadobila teške povrede i iščašenje vilice, zbog čega je mogla da jede samo na slamčicu.

Kako je njena majka Slavica D. ispričala za naš portal, devojčica je sada malo bolje, ali je psihički jako loše i ima košmare. 

Ovim povodom se oglasila i škola koju sve tri devojčice pohađaju. Direktorka je za Telegraf odgovorila da škola ima nultu toleranciju na nasilje i da je veoma ozbiljno shvatila ovaj slučaj koji se dogodio.

- Preduzimamo sve aktivnosti kako bismo pružili adekvatnu pomoć i podršku i učenicama i njihovim roditeljima, iako se incident desio van škole - navela je Slađana Ćirković, direktorka OŠ "Đura Jakšić" u Maloj Krsni.

Komentari (2)

Loading
Anka

27.09.2021 20:24

Uticaj Zadruge i Rialitija Mitrovića i njegovih robijaša je sve očigledniji. Promovisanje nasilništva, bluda, lopovluka i drugih perverzija, kao što vidite ima posledice.

Pera Kojot Stariji

27.09.2021 20:54

"Preduzimamo sve aktivnosti kako bismo pružili adekvatnu pomoć i podršku i učenicama..." - A preduzimaju li mere da učenice koje su tukle devojčicu mlađu od njih budu i kažnjene ili će samo da im pruže pomoć i podršku?