EU POTVRDILA: Glavni pregovarači Beograda i Prištine u sredu u Briselu!

Autor: Republika

Vesti

27.09.2021

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portprol EU Peter Stano potvrdio je da će se glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bislimi sastati u sredu, 29. septembra, u Briselu.

Foto: printscreen

Peter Stano potvrdio sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu

Portprol EU Peter Stano potvrdio je da će se glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bislimi sastati u sredu, 29. septembra, u Briselu.

Prethodno je Stano naglasio da će ”prvi pozitivan korak” u rešavanju trenutne situacije na KiM biti dolazak glavnih pregovarača u Brisel.

- Oni će iskoristili platformu dijaloga da razmotre put napred što znači deesaklacu situacije, jer ono što se trenutno dešava nije dobro ni za narod na Kosovu, u Srbiji, ali i u regionu - poručio je Stano.

Šef diplomatije EU, Žozep Borelj u jučerašnjem saopštenju najavio je sastanak glavnih pregovarača uz očekivanje da je od ključne važnosti da oni dođu ”sa mandatom da razgovaraju o daljem putu i pronađu održiva rešenja koja su u interesu građana”.

Peter Stano je danas ocenio da ”dijalog Beograda i Prištine nije propao” kao i da EU veruje da će na kraju ”biti moguće da se obe strane dogovore” oko rešenja kako za trenutnu krizu na KiM tako i sveubuhvatnog rešenja o normalzaciji odnosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading