PRIPADNICI KFORA STIGLI NA JARINJE (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

27.09.2021

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojnici Kfora pojavili su se pre oko sat vremena u blizini administrativnog prelaza Jarinje gde su već osam dana stacionirani pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije.

Republika

Foto: kosovo-online.com

KFOR stiže na Jarinje

U pitanju su američki, poljski i kanadski vojnici u okviru misije Kfora na Kosovu.

Ne zna se još uvek da li su na Jarinje stigli kako bi "zamenili" prištinske specijalce i da li ovo znači da će oklopna kosovska policija da se povuče.

Kosovski premijer Aljbin Kurti poručio je danas da je zajedno sa ministrom policije Đeljaljom Svečljom imao sastanak sa komandantom Kfora na kojem je razgovarano o bezbednosnoj situaciji, ali da nema informaciju da se Kfor sprema da interveniše na severu Kosova i zameni specijalne jedinice kosovske policije, kako su naveli pojedini albanski mediji.

Republika

Foto: kosovo-online.com

Pripadnici KFOR-a stigli na Jarinje

Sa druge strane pripadnici Vojske Srbije sa četiri oklopna vozila - dva "lazara" i dva "miloša" raspoređeni su od jutros na dva kilometra od administrativnog prelaza Jarinje u pravcu prema Raški.

Vojska Srbije je u povišenoj borbenoj gotovosti zbog situacije na severu Kosmeta, a u protekla tri dana ovu teritoriju nadletale su i borbene letelice Vojske Srbije.

Republika

Foto: printskrin/RTS

Oklopna vozila Vojske Srbije "Lazar" i "Miloš" na Jarinju

Na terenu su i dalje pripadnici specijalne jedinice kosovske policije, a zbog njihovog prisustva Srbi se i dalje okupljaju i zahtevaju povlačenje uredbe o probnim tablicama za automobile iz centralne Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading