ŠVAJCARSKA PONOVO STAVILA SRBIJU NA LISTU VISOKORIZIČNIH ZEMALJA! Nova pravila za ulazak u ovu zemlju od ponedeljka!

Autor:

Vesti

25.09.2021

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarska je ponovo stavila Srbiju na listu visokorizničnih zemalja zbog porasta broja obolelih od korone.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Srbija ponovo na švajcarskoj listi visokorizičnih zemalja

Od ranih jutarnjih sati u ponedeljak, 27. septembra, putnici iz Srbije, kao i iz Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, Bruneja i Japana, biće podvrgnuti novim ograničenjima za ulazak u ovu zemlju.

To znači, da državljani iz ovih zemalja, posebo turisti, neće moći da uđu u Švajcarsku ako nemaju dokaz o vakcinaciji sa jednom od vakcina priznatih u toj zemlji.

Osobe sa švajcarskim pasošem ili važećom boravišnom dozvolom mogu u bilo koje vreme da uđu u Švajcarsku iz bilo koje zemlje. Sva lica koja ulaze u Švajcarsku moraju da podnesu obrazac za prijavu. Osim toga, sve osobe koje nisu vakcinisane ili nisu preležale koronu moraju da pokažu negativan rezultat testa.

U Švajcarskoj, od13. septembra u zatvorene objekte, poput restorana, mogu samo oni sa kovid pasošem. Takođe je objavljeno da će oni koji su vakcinisani u trećim zemljama morati da se testiraju svaka tri dana kako bi mogli da uđu u zatvorene javne objekte u Švajcarskoj.

Međutim, najavljeno je da će sve osobe koje su vakcinisane vakcinom koju je odobrila Evropska agencija za lekove (EMA), uključujući i one u trećim zemljama, moći da se prijave za švajcarski kovid sertifikat

Na dokument će imati pravo i oni koji su se oporavili od korona virusa u poslednjih šest meseci.

Oni koji su vakcinisani vakcinama koje nije odobrila EMA, moći će da dobiju švajcarski sertifikat samo ako imaju prebivalište u Švajcarskoj i ako vakcinu sa kojom su vakcinisani odobrava Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading