URSULA FON DER LAJEN STIŽE U SRBIJU Predsednica Evropske komisije u sredu u Beogradu

Autor: Tanjug

Vesti

24.09.2021

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen dolazi 29. septembra u zvaničnu posetu Beogradu, najavljeno je u Briselu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije

 

U Evropskoj komisiji navode da Ursula fon der Lajen svoj "program na Zapadnom Balkanu” počinje 28. septembra dolaskom u Tiranu i posetom Skoplju.

 

- Pre kraja meseca putujem u region da pošaljem jak signal naše posvecenosti procesu proširenja. To dugujemo svim mladim ljudima koji veruju u budućost u Evropi -  poručila je fon der Lajen sredinom septembra najavljujući ovu posetu.


U sredu Ursula fon der Lajen putuje u Prištinu, zatim i Podgoricu odakle popodne stiže u Beograd.

Posetu regionu predsednica EK završava u četvrtak u Sarajevu.

U Briselu navode da će tačna agenda i raspored sastanka koje će Lajen imati sa zvaničnicima u Beogradu i regionu biti objavljne početkom sledeće nedelje.

U EK dodaju da do ove posete dolazi neposrednoo pred samit EU Zapadni Balkna koji će 6. oktobra biti održan u Sloveniji i gde bi trebalo da se ne samo potvrdi evropska perspektiva Zapadnog Balkana i njegove dalje integracije već i da se obezbedi dodatni podsticaj primeni Evropskog investicionog i ekonomskog plana.

Ursula fon der Lajen je tokom govora o Stanju EU poručila da je ”ulaganje u budućnost Zapadnog Balkana ulaganje u budućnost EU”.

(VIDEO) VUČIĆ U PARAĆINU PORUČIO: Neću dozvoliti tajkunima da razore državu!

LICEMERU MAJIĆU NIKO NE VALJA, OSIM NJEGA SAMOG: Popljuvao sudstvo i narod, ali ne da ostavku iako ga je toliko sramota!

SKANDALOZAN DOGAĐAJ HELSINŠKOG ODBORA ZA LJUDSKA PRAVA: Kurtijeva žena usred Beograda promoviše knjigu dok njen muž PREBIJA Srbe na Kosovu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading