LICEMERU MAJIĆU NIKO NE VALJA, OSIM NJEGA SAMOG: Popljuvao sudstvo i narod, ali ne da ostavku iako ga je toliko sramota!

Autor: B. K. - B. B.

Vesti

24.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miodrag Majić, sudija (i pisac, kako voli da se predstavlja), pokazao se kao licemer decenije. Ovo je možda i preblaga formulacija kada se pogledaju svi stavovi koje je izneo u intervjuu za jedan portal koji direktno i otvoreno podržava lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Republika

Foto: Tanjug

Miodrag Majić

Između ostalog, Majić poručuje da radi u sudstvu 25 godina, ali da nije doživeo ni dan nezavisnog sudstva, ne objašnjavajući zašto ne podnese ostavku kad je sve toliko loše i odbije da bude deo takvog sistema. Pričao je i o potencijalnoj kandidaturi za predsednika Srbije, optužio Aleksandra Vučića da ga stavlja na stub srama i slično.

Kako tvrdi Majić, prorežimski mediji utrkuju se u optužbama na njegov račun da je izdajnik i strani plaćenik i proglašavaju ga državnim neprijateljem. Usput, maltene se proglasio za Isusa Hrista.

- Donekle sam dobrovoljno prihvatio taj krst, koji, uz negativne, ima čak i svoje pozitivne strane, pre svega, zbog toga što nikome u ovoj zemlji apsolutno ne moram da objašnjavam da od mene ne mogu ništa da traže. To, umesto mene, čini predsednik države, stavljajući me na stub srama, govoreći da sam neprijatelj, da idem po stranim ambasadama... S druge strane, naravno da sve to nije prijatno, kolege počinju da vas izbegavaju, shvataju da ste vi, na neki način, i problem za sud. Svoju karijeru sam svesno stavio na stendbaj, meni ne pada na pamet da za bilo šta, u bilo kojoj varijanti konkurišem jer me je predsednik i toga oslobodio - kaže Majić.

Dve najspornije Majićeve odluke

- U sudskom veću glasao za oslobađanje pripadnika zloglasne Gnjilanske grupe, kojima su se na teret stavljala mnogobrojna zverska mučenja i ubijanja Srba

- Poništio osuđujuću presudu pančevačkog suda, koji je osudio čoveka koji je živeo u vanbračnoj zajednici s maloletnicom, uz obrazloženje da je to uobičajeno u nacionalnoj zajednici kojoj taj čovek pripada

Potom objašnjava da ne želi da napušta gospodski posao sudije (otkud gospodski u tako lošem pravosuđu) i ulazi u politiku. Ipak, što bi se reklo, nikad ne reci nikad.

- Jedini način da se to dogodi jeste da u nekom trenutku shvatim da moja borba za ideale u ovom društvu više nema nijedan drugi kanal. Da me bukvalno prinude jer bi to za mene bila vrsta prinude da se uključim u politiku. To je ultima racio, kako mi pravnici kažemo, kada bih shvatio da je sve drugo izgubilo smisao - ostavlja sebi i te kako otvorena vrata sudija Majić.

Odgovarajući na pitanje može li da oceni u kom periodu njegove 25-godišnje karijere je uticaj politike na pravosuđe u Srbije bio najveći, Majić ističe da za sve to vreme nije doživeo ni dan slobodnog pravosuđa.

- Pritisak izvršne vlasti uvek je slično funkcionisao, menjali su se samo modaliteti, s tim što sada prvi put imamo pojavu da se to na neki način legitimizuje u javnosti - izgovorio je Majić, usput uvredivši građane tvrdnjom da je naše društvo i dalje nezrelo.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Svetozar Vujačić

Poznati advokat Svetozar Vujačić poručuje da je teško poverovati u naivnu priču da neko nekog primorava da ostane na nekoj funkciji, kad je već sve tako loše:

- Ko na koga još vrši prinudu da bude funkcioner, od odbornika pa do sudije. Drugo, pošto je Majić rekao da u svojoj 25-godišnjoj karijeri nije doživeo ni dan slobodnog pravosuđa, neka onda konačno saopšti koja je to sila na njega vršila pritisak da Apelacioni sud donese prvosnažnu oslobađajuću presudu Gnjilanskoj grupi, koju je Vrhovni kasacioni sud ocenio kao nezakonitu. Svaki častan sudija tada bi izašao iz pravosuđa. Treće, ko je onda izvršio prinudu ili pritisak da on bude jedini sudija izabran za Apelacioni sud iako ni dan pre toga nije bio sudija Višeg suda.

Glišić: Napada Vučića da bi se dopao gazdi Đilasu

Darko Glišić, presednik Izvršnog odbora SNS, ima ovakav stav o Majiću:

- Nema dileme da se radi o još jednom od Đilasovih uposlenika ili, jednostavnije rečeno, plaćenika. Kandidovao bi se on, ali da mu gazda poveća apanažu na koju se navikao još za vreme njihove vlasti. Na stub srama je sam sebe odavno postavio. A napadima na predsednika pokušava da se dopadne svom gazdi Đilasu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Balkan

24.09.2021 20:15

Ako gospodin Majkic bas toliko gresi onda neka uradi ono sto najbolje zna a to je da nastavi da sudi i presudjuje. U ovome drustvu ima mnogo onih koji bi trebalo da izadju mnogo pre Gospodina Majkica i ustupe mesto postenijima, ali ovde nema mesta postenju.