NOĆ NA JARINJU I KOSOVU RELATIVNO MIRNA! Transparenti "Dobro došli u ZSO" osvanuli u severnim opštinama! DANAS SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST!

Autor: Republika

Vesti

21.09.2021

07:43

Na Kosmetu je noć protekla napeto ali mirno nakon raspoređivanja specijalnih jedinica Rosu širom severa pokrajine.

 

Printskrin

Transparent kojije osvanuo na Kosovu

 

Danas u 10 časova biće održana hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Nakon Jarinja, transparenti sa natpisom "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština" osvanuli su sinoć i u severnom delu Kosovske Mitrovice, javlja Kosovo onlajn.

Kako navodi, plakati su postavljeni na ulazu u grad, kao i u samom gradu.

Prethodno su građani koji protestuju na Jarinju zbog "mera reciprociteta" koje je uvela Priština razvili transparent na kojem piše "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština".

Na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare oduzimaju tablice sa oznakama sa severa Kosova, a vozila sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzmu probne tablice i da plate taksu.

Sinoć je na Jarinju iz pravca centralne Srbije bilo samo nekoliko automobila. Prelaz je, kao i na Brnjaku, moguće preći samo pešice, piše RTS.

Kosovo Online

ROSU skida srpske tablice sa vozila

 

Kosovska policija upotrebila je suzavac kod punkta Brnjak, ali se okupljeni Srbi nisu udaljili sa mesta na kojem protestvuju.

S druge strane prelaza Jarinje, građani su razvili transparent "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština", kao poruku Prištini da ispuni Briselski sporazum.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da vlast u Prištini demonstrira silu, i da su na volšeban način protumačili nešto što nigde ne piše.

Vučić je poručio Srbima na Kosovu i Metohiji da ne nasedaju na provokacije Prištine.

Najavio je da će se na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, zakazanoj za 10 časova, razgovarati i o merama srpske strane.

O krizi je predsednik razgovarao i sa visokim predstavnikom Evropske unije Žosepom Boreljom i specijalnim izaslanikom Miroslavom Lajčakom, koji je u Beogradu.

Komentari (7)

Loading
Stevan

21.09.2021 09:24

Predsednik Vučić jasno pokazuje da je spreman za dogovor sa Prištinom, ali da nije spreman za ponižavanje Srbije i srpskog naroda na KiM.

Bilja

21.09.2021 09:38

Definitivno im treba uzvratiti ekonomskim sankcijama.

Dijana

21.09.2021 10:10

Očekujemo resenje sa sednice i da se sve ovo resi!