PALMA BURNO REAGOVAO NA PRIŠTINSKE PROVOKACIJE: Srbija neće biti posmatrač u progonu njenog naroda sa Kosova i Metohije!

Autor:

Vesti

20.09.2021

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma komentarisao je upad specijalnih jedinica Rosu na sever Kosova i Metohije.

Republika

Foto: E-stock

Dragan Marković Palma

- Mi smo navikli na ta neprijatna iznenađenja od strane kosovskih Albanaca. Međutim, mi ne možemo da prepoznamo ko su ti mentori, te države koje im daju podršku, a da ono što se zove potpis u Briselu, koje su sastavljale te sile, koje odlučuju godinama o Srbiji, taj tekst se ne poštuje. Očigledno da kosovski Albanci žele da izazovu nered na Kosovu i Metohiji, kako bi došlo do krvoprolića - rekao je Marković gostujući na TV Kurir.

Dodaje da "misli da Srbija vrlo dobro zna koje su namere predsednika privremenih kosovskih institucija premijera Aljbina Kurtija".

Mi očekujemo da zemlje članice Evropske unije kao što su Nemačka i Francuska, izdaju saopštenja i kažu kosovskim albancima da se povuku i da to više ne rade - izjavio je Marković i podsetio da je Srbija napravila dobre odnose sa Albanijom.

- Sa predsednikom Albanije Edijom Ramom smo potpisali i dogovorili "Otvoreni Balkan". On dobro zna da to što kosovski Albanci rade nikome ne donosi dobro, jer ukoliko bi se desio progon Srba, Srbija to neće gledati kao posmatrač - istakao je Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
kiki

20.09.2021 19:29

Neznate ko im drzi stranu i ko im daje upustva kako da udaraju na srpski narod. Pa Amerika, Nemacka, Engleska, i ostala zapadnjacka politicka elita. Srbe na zapadu niko ne voli, to neka bude jasno jednom zauvek. Cuvajte ih se kad vam se smeskaju i kad vas hvale.