KFOR SE OGLASIO POVODOM SITUACIJE NA SEVERU KIM: Bezbednosno stanje je stabilno, nastavljamo da sprovodimo svoje aktivnosti

Autor:

Vesti

20.09.2021

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom dešavanja na severu Kosova gde su od jutros na prelazima Jarinje i Brnjak raspoređene snage specijalne jedinice Rosu, na pitanje da li "KFOR prati aktuelnu situaciju i da li će ukoliko bude neophodno rasporediti svoje jedinice u cilju smirivanja situacije", iz KFOR-a su odgovorili da je "bezbednosna situacija stabilna".

Republika

Foto: Tanjug/AP

KFOR

- Bezbednosna situacija je stabilna. KFOR nastavlja da sprovodi svoje aktivnosti u skladu sa svojim mandatom UN - proisteklim iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine, kako bi obezbedio bezbedno i zaštićeno okruženje i slobodu kretanja za dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu - naveli su iz KFOR-a za Kosovo onlajn.

Podsećanja radi, specijalne policijske jedinice Rosu raspoređene su jutros širom severa Kosova, što je izazvalo veliku uznemirenost kod Srba koji tamo žive.

Čelni ljudi Srpske liste došli su jutros na administrativni prelaz Jarinje da daju podršku okupljenim Srbima, nakon pojavljivanja specijalnih prištinskih jedinica Rosu.

Zajedno sa građanima su i predsednik Srpske liste Goran Rakić kao i gradonačelnici Leposavića Zoran Todić i Severne Mitrovice Milan Radojević.

Rakić je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pomogne narodu i da reguje u skladu sa mogućnostima.

Nešto kasnije, premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da "uspostavljanje reciprociteta za postavljanje privremenih kosovskih tablica za automobile sa srpskim registarskim oznakama nije želja Kosova, već nametanje Srbije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading