NEZAPAMĆENO IŽIVLJAVANJE NAD SRBIMA NA KOSMETU: Helikopter KFOR-a nadleće Jarinje, Rosu raspoređen širom severa Kosova! (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

20.09.2021

12:42

Nakon što su u ranim jutarnjim časovima specijalne policijske jedinice Rosu sa oko 20 vozila, od čega 10 blindiranih, stigli na prelaze Jarinje i Brnjak, snage specijalnih policijskih jedinica Rosu raspoređene su i na drugim mestima širom severa Kosova.

twitter.com/crni_sin79

Helikopter KFOR-a nadleće okupljene Srbe na Jarinju

Kako javlja reporter Novosti sa lica mesta, helikopteri KFOR-a nadleću Jarinje.

Pripadnici specijalne jedinice Rosu od jutros na prelazu Jarinje pretresaju građane koji su se pešice uputili ka centralnoj Srbiji, jer drugačije ne mogu da pređu.

 

 

Prelaz je blokiran u oba pravca, a nezadovoljni Srbi sa severa Kosova i Metohije okupili su se na Jarinju kako bi izrazili protest zbog odluke prištinskih vlasti da uvede recipročne mere prema Srbiji i naloga da sva vozila sa srpskim registarskim tablicama pri ulasku na tzv. Kosovo moraju da stave probne kosovske tablice.

Policija tzv. Kosova je još juče u tu svrhu na prelazima instalirala nekoliko montažnih kontejnera, a od jutros su prelaze Brnjak i Jarinje zaposeli i pripadnici specijalne policijske brigade Rosu, koji se prema informacijama sa terena nalaze raspoređeni širom severa Kosova i Metohije.

Komentari (3)

Loading
željko

20.09.2021 14:43

Predsednik vredno radi na smirivanje sukoba koji su se desili na KiM.

Ana

20.09.2021 15:18

Velika podrška svim ljudima na KIM koji se svakodnevno bore za svoj zivot