SELAKOVIĆ: Premijer Luksemburga je iskreni i pravi prijatelj Srbije

Autor: Republika

Vesti

17.09.2021

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković posetu Luksemburgu okončao je sastankom sa premijerom te zemlje Gzavijeom Betelom.

Republika

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar Selaković

Nakon sastanka Selaković je izjavio da je premijer Betel izuzetan čovek, iskreni i pravi prijatelj naše zemlje i neko ko iskreno podržava evropski put Srbije.  

- Premijer Betel nas smatra delom Evrope i želi i podržava da što pre budemo deo EU - istakao je ministar Selaković

Šef srpske diplomatije naglasio je da je premijer Betel iskazao veliko interesovanje za sve što se dešava u Srbiji i našem regionu. 

Republika

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar Selaković

Ministar je posebno ukazao da podrška koju nam pruža Luksemburg nije samo principijelna, već je rezultat izuzetnih odnosa predsednika Vučića i premijerke Brnabić sa premijerom Betelom. 

Selaković je rekao da je sastanak sa premijerom Betelom bila najbolja moguća završnica posete Velikom Vojvodstvu Luksemburg. Istakao je i da je susret sa luksemburškim premijerom bio malo neuobičajen, jer je, prema rečima ministra, premijer pre sastanka izašao ispred rezidencije i neplanirano i van protokola srpsku delegaciju proveo u obilazak grada, dva muzeja i nekoliko istorijskih mesta, gde su se sretali sa građanima i turistima. 

- Danas sam, kao i uvek, bio potpuno ponosan predstavljajući Srbiju, ali je posebno zadovoljstvo kada se sretnete sa prijateljima koji vam iskreno žele dobro, koji su u stanju da vas posavetuju i pomognu u zajedničkom interesu - ukazao je Selaković

Republika

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar Selaković

Selaković se osvrnuo i na veoma uspešne sastanke sa ministrom spoljnih poslova Luksemburga, kao i u Parlamentu Luksemburga gde se susreo sa predsednikom i članovima spoljnopolitičkog odbora. Istakao je da je sagovornike upoznao sa reformama koje se sprovode u Srbiji i stanjem u regionu, a parlamentarci su, prema rečima ministra, odali priznanje svim naporima koje činimo, ekonomskim reformama i postignutim rezultatima

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading