SELAKOVIĆ: Premijer Luksemburga je iskreni i pravi prijatelj Srbije

Autor: Republika

Vesti

17.09.2021

17:54

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković posetu Luksemburgu okončao je sastankom sa premijerom te zemlje Gzavijeom Betelom.

Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar Selaković

Nakon sastanka Selaković je izjavio da je premijer Betel izuzetan čovek, iskreni i pravi prijatelj naše zemlje i neko ko iskreno podržava evropski put Srbije.  

- Premijer Betel nas smatra delom Evrope i želi i podržava da što pre budemo deo EU - istakao je ministar Selaković

Šef srpske diplomatije naglasio je da je premijer Betel iskazao veliko interesovanje za sve što se dešava u Srbiji i našem regionu. 

Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar Selaković

Ministar je posebno ukazao da podrška koju nam pruža Luksemburg nije samo principijelna, već je rezultat izuzetnih odnosa predsednika Vučića i premijerke Brnabić sa premijerom Betelom. 

Selaković je rekao da je sastanak sa premijerom Betelom bila najbolja moguća završnica posete Velikom Vojvodstvu Luksemburg. Istakao je i da je susret sa luksemburškim premijerom bio malo neuobičajen, jer je, prema rečima ministra, premijer pre sastanka izašao ispred rezidencije i neplanirano i van protokola srpsku delegaciju proveo u obilazak grada, dva muzeja i nekoliko istorijskih mesta, gde su se sretali sa građanima i turistima. 

- Danas sam, kao i uvek, bio potpuno ponosan predstavljajući Srbiju, ali je posebno zadovoljstvo kada se sretnete sa prijateljima koji vam iskreno žele dobro, koji su u stanju da vas posavetuju i pomognu u zajedničkom interesu - ukazao je Selaković

Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar Selaković

Selaković se osvrnuo i na veoma uspešne sastanke sa ministrom spoljnih poslova Luksemburga, kao i u Parlamentu Luksemburga gde se susreo sa predsednikom i članovima spoljnopolitičkog odbora. Istakao je da je sagovornike upoznao sa reformama koje se sprovode u Srbiji i stanjem u regionu, a parlamentarci su, prema rečima ministra, odali priznanje svim naporima koje činimo, ekonomskim reformama i postignutim rezultatima

Komentari (0)

Loading