Blagojević: Neka je blagosloven i večan srpski narod i srpske zemlje!

Autor:

Vesti

15.09.2021

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Republike Srbije u Nikoziji Marko Blagojević čestitao je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Foto: Republika

Srpska zastava na ambasadi Srbije u Nikoziji

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Danas, 15. septembra, srpski narod obeležava praznik jedinstva, slobode i nacionalne zastave, dan kojim je 1918. godine srpska narodna vojska krenula u proboj Solunskog fronta i jurišom u slobodu ili smrt započela oslobođenje Evrope i porobljenih evropskih naroda. 

Ove godine praznik će prvi put biti proslavljen u svim srpskim zajednicama širom sveta. Srbi, gde god da se nalaze, istaći će na svojim domovima i zgradama u kojima žive srpsku zastavu kao simbol sabornosti i bratske ljubavi.

Ambasada Republike Srbije u Nikoziji je ovim povodom istakla zastavu nepobedivog 'Gvozdenog puka' kao simbol utemeljenja samog praznika, izraz divljenja svojim precima i poruku sloge svojim potomcima. 

Drugi pešadijski puk 'Knjaz Mihajlo', čuven po svojoj legendarnoj hrabrosti kao 'Gvozdeni puk', najpoznatiji je od svih srpskih pukova iz ratova od 1912. do 1918. godine. 

Neka je blagosloven i večan srpski narod i srpske zemlje! 
Neka se srpska zastava večno vije!
"  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading