"Parking servis" započeo radove na izgradnji još jedne poslovne zgrade! Od nebezbednog kontejnerskog naselja do najsavremenijeg logističkog centra na Balkanu!

Autor:

Vesti

10.09.2021

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

JKP "Parking servis" započelo je radove na izgradnji još jedne poslovne zgrade u novom kompleksu Terminal 2 u Bloku 42, gde će biti smeštena Carinarnica Luke Beograd, čime će se težak kamionski saobraćaj izmestiti iz centra grada.

Republika

Foto: Parking servis/Promo

Novi poslovni kompleks - tri poslovna objekta

Kada radovi budu završeni, Međunarodni terminal imaće savremenu "pametnu zgradu", površine oko 5.000 kvadrata.


Od neuslovnog i nebezbednog kontejnerskog naselja, Terminal "Parking servisa" postao je najsavremeniji međunarodni Logistički centar na Balkanu.
Republika

Foto: Parking servis/Promo

Direktor Čupković sa saradnicima obilazi novoizgrađeni objekat

 

Sastoji se od Terminala 1, kroz koji godišnje prođe više od 150.000 kamiona, sa 300.000 obrađenih carinskih deklaracija i novoizgrađenog Terminala 2, pa se kompleks sada prostire na 12 hektara.

Na Terminalu 2 su izgrađene saobraćajnice, parking za 263 vozila i tri poslovna objekta u koje će se useliti službe za prenos i održavanje vozila "Parking servisa", kao i ispostava Uprave Carina, sa šalter salom za rad sa strankama. 

Republika

Foto: Parking servis/Promo

Punjač za elekrična vozila na parkingu poslovnog kompleksa

 

- U Logističkom centru "Parking servisa" godišnje se ocarini roba u vrednosti od tri milijarde evra. Kroz Međunarodni terminal nekada dnevno prođe i po 500 kamiona, ali su mnogi kamioni carinili robu i u centru grada. Izgradnjom nove carinarnice i povećanjem kapaciteta parkinga za kamione, oni će se preseliti na Terminal 2, koji je u neposrednoj blizini auto-puta. Neophodnost zaštite životne sredine bio je važan motiv prilikom izgradnje novog kompleksa. Tako je na putničkom parkingu instaliran punjač za elektro-vozila, a na parkingu za teretna vozila postavljeni su punjači za potrebe hladnjača. Električna energija u novoizgrađenim objektima dobijaće se putem solarnih panela, koji će biti postavljeni sledeće godine - rekao je Andrija Čupković, direktor JKP "Parking servis".

Republika

Foto: Parking servis/Promo

Izgled parcele pre izgradnje poslovnog kompleksa

 

U cilju zaštite životne sredine i smanjenja zagađenja, na Terminalu 1 je planirana izgradnja nove kotlarnice na gas za grejanje svih objekata, koja će zameniti postojeću kotlarnicu na mazut.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading