"BRAĆO SRBI, NE PONAVLJAJTE NAŠE GREŠKE"! Česi izdali ozbiljno upozorenje Srbiji!

Autor:

Vesti

03.09.2021

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član češke partije Sloboda i direktna demokratija, zamenik predsednika Odbora za spoljne poslove češkog parlamenta i bivši diplomata Jirži Kobza upozorio je Srbiju da ne juri ka članstvu u Evropskoj uniji, jer, kako je naveo, to ne predstavlja nikakvu prednost.

Republika

Foto: Printskrin

Jirži Kobza smatra da je robstvo ulazak u EU

 

- Češki i srpski partizani su ratovali protiv nacizma i zato imam poseban odnos prema toj zemlji - izjavio je Kobza za Sputnjik i rekao da članstvo u EU vidi kao jačanje ropstva pred korporacijama, bankama i briselskom birokratijom.

- Činjenica je da bi članstvo u EU Srbiji moglo da donese neke korisne stvari. Međutim, korist od toga će imati najviše korporacije EU, jer će imati dostup drugoj državi i njenim resursima i tržištima.

On je zamolio Srbe da dobro razmisle o ulasku u EU i dao savet.

- Braćo Srbi, ne radite to, nemojte da pogrešite kao što smo to mi učinili 2004. godine kada smo se priključili nekoj potpuno drugoj Evropskoj uniji nego što je bila ona koju su stvorili Lisabonski sporazum iz 2007. godine i svi dogovori koji su nastali posle toga - rekao je on i dodao:

Nemojte da dođete u položaj Poljske i Mađarske kako biste mogli da živite bez cenzure evropskog komesara Vere Jurove i bez diktata LGBT lobija. Sve veći jaz između liberalne ili bolje rečeno ultra leve Zapadne Evrope i konzervativno-demokratske Centralne i Istočne Evrope je dovoljan povod za uzdržanost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lejla

03.09.2021 11:59

Treba obratiti paznju da ovu poruku salje clan ceske desnicarske stranke SPD Sloboda i direktna demokratija, Jirzi Kobza! Zanimljivo je da ce nasa "desnica" apsolutno hvaliti njegove savete da se ne zuri ili cak da se odustane od EU, ali nece joj se dopasti njegova bolecivost prema Srbima -partizanima, koji su se sa ceskim partizanima borili protiv nacizma! Da li je ono sto se zove nacionalni identitet neke zemlje ovde apsolutno - mimo sveta ili veoma originalan!