SRPSKOM POLITIČARU ZABRANJEN ULAZAK NA KOSOVO! Kurti opet provocira Srbiju!

Autor:

Vesti

03.09.2021

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću danas je zabanjen ulazak na Kosovo, što je još jedna u nizu provakcija privremenih institucija u Prištini.

Republika

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Tanjug/Filip Krajinčanić, Wikipedia/Balkan, Pudelek, Pixabay

Foto: Ilustracija

Petković je trebalo tokom današnjeg i sutrašnjeg dana da obiđe nekoliko srpskih preduzeća na Kosovu i poseti više socijalno ugroženih porodica i uruči im pomoć, ali mu je to sad zabranjeno.

Kao razlog za zabranu ulaska Petkovića na Kosovo navedena je njegova prethodna, prilikom koje je on položio kamen temeljac za novu zgradu Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

- Više je nego jasno da je Priština i pre zvaničnog termina počela predizbornu kampanju, koja se po pravilu uvek prelama preko leđa srpskog naroda. Ovo je treća po redu zabrana Prištine direktoru Kancelarije za KiM i glavnom srpskom pregovaraču u tehničkom dijalogu, a dolazi uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine sledeće nedelje u Briselu što dodatno pokazuje nespremnost Prištine da normalizuje odnose sa Beogradom. Prethodno je Petkoviću onemogućeno da uruči pomoć poplavljenim domaćinstvima početkom godine i obiđe povređenog dečaka Luku Dimitrijevića iz Gračanice-ističe se usoapštenju Kancelaarije za KiM i dodaje da je reč o flagrantnom kršenju sporazuma o slobodi kretanja i sporazuma o posetama zvaničnika. Ova zabrana i protivpravno ponašanje Prištine biće svakako tema predstojećih razgovora u Briselu, posebno imajući u vidu da je poseta uredno i na vreme najavljena u skladu sa sporazumom - saopštila je Kancelarija za Kosovu i Metohiju i dodala:

- Posebno je neosnovano "obrazloženje" privremenih institucija da je razlog za zabranu posete polaganje kamena temeljca za novu zgradu Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici tokom prethodne posete, jer ne postoji način da iko zabrani zvaničnom Beogradu da pomaže svom narodu u južnoj pokrajini. I prethodne dve posete bile su u znaku obeležavanja važnih datuma - godišnjice zločina u Starom Grackom i slave u Prilužju, i to pravo nam niko ne može oduzeti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading