SVAKI TREĆI VAKCINISANI ZARAŽEN JE KORONOM! Doktor Kon izneo najnovije procene!

Autor:

Vesti

03.09.2021

05:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki treći vakcinisani građanin Srbije je zaražen koronom, ali vakcinisani mahom prolaze sa lakšom kliničkom slikom, pa je u kovid bolnicama više od 90 odsto nevakcinisanih, procena je epidemiologa i člana Kriznog štaba Predraga Kona.

Republika

Foto: printscreen/TV Happy

Predrag Kon tvrdi da vakcinisani prolaze sa lakšom kliničkom slikom

- Blizu 20 posto tesiranih je pozitivno. To pokazuje da nije nemoguće da se zaražavaju i oni koji su vakcinisani. Trenutna situacija u Srbiji je otprilike takva. Svaki treći jeste vakcinisan koji je zaražen koronom. To je procena, ne mogu da tvrdim da je tako, ali u odnosu na neki uzorak to je procena - naglasio je Kon.

Kako je rekao, zbog toga je važna vakcinacija trećom dozom paralelno sa prvom.

-Taj kolektivni imunitet treba ojačati i među onima koji su vakcinisani. Zašto? Zato što nam to jednostavno pokazuje ono što se dešava u Izraelu. Međutim, vrlo je bitno naglasiti da je smrtnih ishoda tamo gde je visok procenat vakcinisanih daleko manji - podvukao je Kon.

Pošto je Konova procena o tome da je svaki treći zaraženi vakcinisan izazvala veliku pažnju u javnosti, "Blic" ga je kontaktirao kako bi pojasnio svoju izjavu.

Kon je objasnio da je procenu izneo na osnovu poslednjeg uzorka izvan bolnica i dodao da je i dalje više od 90 odsto hospitalizovanih nevakcinisano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boza B

03.09.2021 06:31

- Vrlo smela, opasna ali nepotpuna tvrdnja !! Fali joj "kojom vakcinom" !! - Ako je u pitanju (a pise se odavno po medijima) kineska vakcina, onda bi trebalo da odgovaraju i oni koji su je nabavili i oni koji su na razne nacine prisiljavali ljude da se njom vakcinisu.

Odgovori 23 8