DOTAKLI DNO! ĐILASOVCI PLJUJU HIMNU I TROBOJKU: Ko poštuje himnu za njih je stoka?!

Autor: Ana ĐELIĆ

Vesti

02.09.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neodgovorno, nepatriotski i, u krajnjem slučaju, jadno i bedno. Ovako bi se u jednoj rečenici moglo okarakterisati sve što poslednjih dana rade Dragan Đilas i njegovi sledbenici, nipodaštavajući himnu države Srbije i nacionalnu trobojku. Naravno, time su dali i šlagvort ekstremistima u Raškoj oblasti da im se priključe i odbiju da školska godina počne himnom "Bože pravde". U nekim školama su čak puštali bošnjačke pesme i terali đake da drže ruku na srcu, snimajući to i kačeći na mreže.

Republika

Foto: Tanjug/AP/promo public/ilustracija

Pljuju himnu svoje zemlje, Pešić, Šolak i Đilas

A sve je počelo tako što je na samu najavu da će se u školama intonirati zvanična državna himna razrađen i pripremljen plan koji je spreman danima. Onda je na sam dan početka škole himna ismejana u emisijama na televizijama u vlasništvu Dragana Šolaka, pa je kolumnista Vremena Teofil Pančić u svom tekstu, vređajući, zapitao: "Koja to stoka pase u srpskoj himni", aludirajući na stihove "bože spasi", pa se nipodaštavanju himne priključila Vesna Pešić. I tako dalje...

ŽUTI FIĆFIRIĆI

Usledili su zatim i napadi na srpsku trobojku, kada je objavljen poziv svim građanima da je istaknu 15. septembra, na Dan zastave. Tako je opskurni sagovornik Šolakove televizije iscrtanu srpsku trobojku nazvao ordinarnim kičem, ali se ni tu nije zaustavio, već je crtanje srpske zastave proglasio talibanizacijom.

Igor Bečić poslanik SNS

Jedina ideologija Dragana Đilasa je mržnja prema predsedniku Vučiću. Simboli koje su svi građani prihvatili za njega su loši samo zato što su inicijatori nečega bili iz SNS

I konačno, portal Direktno, koji bi se mogao nazvati megafonom Dragana Đilasa, objavio je tekst u kom napada državu zato što postoji bojanka za prvake sa motivima, kako oni kažu, naprednjačke vlasti. A ti motivi su, zamislite, Stefan Nemanja, Hram Svetog Save, Beograd na vodi, koji se nazire na crtežu nazvanom Beograd metropola...

Poslanik SNS Dragan Šormaz podseća da u vreme kad su Đilas i njegovi bili na vlasti ni fudbaleri nisu znali da otpevaju himnu:

Republika

Foto: printscreen/N1

Dragan Šormaz

- To je naša himna, na koju svi treba da budemo ponosni, i naravno da deca treba da je uče od početka školovanja. Mi, kad uđemo u EU, ući ćemo kao srpska država sa svim našim simbolima. Nećemo biti neki plavo-žuti fićfirići, koje niko neće da prepozna.

Marinika na plaži u Buljaricama

Dragan Đilas je Mariniku Tepić, svoju potpredsednicu stranke, ali i uposlenicu u njegovoj firmi, poslao na more da se malo osunča dok istovremeno narod poziva na ekološki ustanak i proteste. Tepićeva tako uživa na plaži u Buljaricama u Crnoj Gori ovih dana.

Gradski odbor SNS u Novom Sadu oglasio se povodom optužbi da su njihovi aktivisti iscrtali srpsku zastavu na zidovima zgrada na Limanu.

- Odlučno demantujemo da smo organizatori akcije, ali i te kako podržavamo isticanje državnih simbola Republike Srbije na za to predviđenim mestima i intoniranje himne - stoji u saopštenju.

LOŠA SIMBOLIKA

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, povodom bojanke koju su đilasovci napali, konstatuje da naše ranije istorijske spomenike niko nikada nije dovodio u pitanje:

- To samo govori koliko neki ljudi ne razumeju šta se događa u normalnom društvu i koliko sve politizuju. Zamislite da je neko, 10 godina nakon što je izgrađena Beograđanka, rekao da ne želi da se ona nalazi na razglednici Beograda zato što je ona delo arhitekte Branka Pešića ili je urađena u vreme gradonačelnika Branka Pešića. Ili da je neko rekao da ne želi da se vidi Hram Svetog Save jer je njegova izgradnja pokrenuta u vreme patrijarha Varnave.

Biljana Lukić ispala Glupić

 

Biljana Lukić, Đilasova saradnica koja Tviter koristi da bi neprestano pljuvala po vlasti i Srbiji, ispala je neznalica i pokazala koliko su njeni komentari besmisleni.

Lukićeva se na mreži požalila da njen suprug više od dva sata čeka u redu kako bi deci kupio udžbenike. Onda joj je jedan tviteraš poručio da je udžbenike mogla i onlajn da naruči i da ih dobije bez dodatnog plaćanja. Tada je ona, uopšte ne shvatajući šta je čovek hteo da kaže, odnosno da je mislio na dostavu štampanih udžbenika, napisala da država priznaje samo štampane udžbenike u školama, pa ne može da ih naruči onlajn.

Zbog ovakvog neznanja i gluposti tviteraši su je potom razapeli u mnogobrojnim komentarima.

Đorđe Milićević, potpredsednik SPS, za naš list kaže da pojedinci, koliko god Srbija išla napred, ne vide njen napredak:

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Opozicija vidi pogrešnu simboliku, Milićević

- Neki pripadnici opozicije i njihovi mediji stvarno u svemu vide pogrešnu simboliku. Ne žele oni da vide ni Spomenik Stefanu Nemanji jer bi radije da Srbija nema više od deset vekova postojanja, da nema svoju istoriju i kulturu niti da pamti ličnosti koje su Srbiju stvarale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading