PREDSEDNIK VUČIĆ O NAPADIMA OPOZICIJE: Ja nemam 619 miliona evra, ali Srbija ima najveće plate! (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

28.08.2021

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom kineske kompanije Shandong Hi-Speed Group.

Republika

Foto: printskrin

Aleksandar Vučić


Nakon sastanka potpisan je Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji deonice brze saobraćajnice: auto-put Beograd - Niš (petlja "Požarevac") - Požarevac (obilaznica) - Veliko Gradište - Golubac.

Ministar Tomislav Momirović potpisao je ugovor sa predstavnicima kineske kompanije, a potpisivanju je prisustvovala i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Republika

Foto: printskrin

 

Obraćanje predsednika Vučića

- Danas je za nas važan dan. Ovaj posao vredan 337 miliona evra, zahvalan sam Shandongu na doboj ponudi i pomoći, mi gradimo budućnost za Požarevački kraj i ceo Borski kraj.

Republika

Foto: prinstkrin

 

- Idemo preko Braničeva, idemo u mesta koja su zaboravljena - rekao je predsednik i dodao da će se izgradnjom ovog puta omogućiti dovođenje investitora u ovaj kraj - istakao je predsednik Vučić.

- Ovaj projekat biće završen do novembra 2024. godine. Trenutno szu radovi na Fruškogorskom koridoru, zatim saobraćajnica Šabac-Loznica, obilaznica kod Beograda i Valjevo-Lajkovac, to završavamo do novembra - istakao je predsednik.

Vučić je dodao i da je ovo čak rekord za Evropu koliko gradimo.

Predsednik se zahvalio kineskoj kompaniji na saradnji.

- Ponosan sam što ovom brzinom menjamo zemlju, naoredujemo. Čestitam Shandongu - istakao je Vučić i zamolio ovu kompaniju da ubrzaju radove.

Pitanja novinara:

O saradnji sa kineskom kompanijom

Predsednik Srbije odgovorio je na pitanje zašto je ova kompanija dobila posao.

- NajvažnijI elementI su cena, način finasiranja i kvalitet , u sva tri elementa ova kompanija je bila najpovoljnija. Tako domaćini posluju, ozbiljna država se tako ponaša a ne nameštanje tendera, gde je razlika u ceni nameštena za 500 evra,a oni su ponudili najbolju cenu. Uvek rade sa domaćim izvođačima. Osim što ćete vi uvek da pronađete da vam se niko ne sviđa, i svaki biznismenu ćete osim biznismena koji su vlasnici medija u kojima vi radite jer njima je dozvoljno da državnih para opljačkaju 600 miliona evra, a drugim ljudima nije dozvoljneo ni pošteno da zarade.

O Forumu u Bledu

- Imaćemo važan panel, ja sam jedini iz regiona koji neće učestvovati u regionalnom nego u evropskom panelu - rekao je predsednik.

- Za nas važan susret sa šefom evropskog saveta - rekao je predsednik i dodao da veruje da će moći da razgovara sa kolegama.

- Mi smo uvek brinuli o ljudima koji žive u različitim delovima Srbije - rekao je predsednik i dodao da se u Srbiji izgradilo i oko 5.000 kilometara puteva, ne računajući auto puteve.

O ekološkom protestu

- Protesti su u ovoj zemlji dozvoljni. Mene samo interesuje da ne bude nasilja, a o licemerju mogu danima da govorim. Rio Tinto nije doneo Vučić, Već Đilas, Jeremić, Tadić...tada su to predstavljali na RTS-u, govorilo se o fanatsičnom projektu...Sada bi ponovo da napune svoje džepove.. To nisu nikakvi protesti za čistiju Srbiju već da viču Vučiću majmune, ludaku, odrubićemo ti glavu, to je sve okej. Vlast će se u Srbiji birati samo na izborima.

- Niko nikakvu odluku o Rio Tintu nije doneo,  a doneće je narod, moći će slobodno da se opredele šta žele.

O napadima opozcije 

- Ja razumem potrebu Đilasovih i Miškovićevih novinara koji govore o tome da sam ostao sam, naši poruivi za bavljenjem poslom različiti. Njihovi su da kradu što duže, da iza njih ne ostane ništa, možda da ostane miline evra još nekome. Da sam potpuno sam, da ne postoji nijedan čovek koji podržava politiku koju vodim, a ja mislim da nas ima nekoliko desetina, a izmerićemo to na izborima. Da sam i ostao sam bio bih ponosan zato što znam da zastupam istinu, pravdu, marljivost prema državi. Ne možete da mi kažete da sam zloupotrebio položaj, da sam ukrao novac, ja nemam firme, 619 miliona, i nema niko od mojih, ali zato Srbija ima najveće plate, više puteva, pruga...

O kampanji protiv njega i njegove porodice

- Što se tiče Danila i Andreja ta kampanja je toliko brutalna da to nisam video. Za šta je kriv Andrej. šta je uradio bilo kome, završio Ekonomski fakultet sa prosekom 9, za šta je kriv? Je l on ima 619 milina evra, nema. Kriv je zato što brani svog brata. Kriv je što voli svog brata, kriv je što je leđima i bubregom napao pendrek. Kod onih lopuža i njihovih medija kažu kako nije želeo da pokaže ličnu kartu, pa kad je stigla presuda, onda su ućutali, ali ispade da je strašno kriv što je napao pendrek svojim leđima. To je moglo da se desi samo nekom ko se preziva Vučić. Zamislite je na takav način napadnut Đilas ili neko drugi, da li bi ih tada pitali da li su imali ličnu kartu. Zašto je Danilo kriv, šta im je uradio? Da li je ukrao neki dinar nekome? Moj sin radi u prodavnici više od dve godine. Da li mu je teško da izdrži pritiske, da li je napravio 10-50 grešaka i problema? Naravno, ja sam ih u njegovim godinama pravio milion. Ali šta vi njemu u stvari zamerate, osim što je moj sin? Što se neko slikao s njim? Pa ja sam se slikao s vama, kriminalci najgori, što optužujete moje dete, što ste pokrali 619 miliona evra, vi glumite ugledne građane. Je l počino neki krivično delo, ako jeste - odgovaraće. Naravno da me to boli i da sam vezan za porodicu, zato tuku i udaraju - rekao je Vučić.

- Svakodnevno prisustvujete linču jedne osobe. Svi oni nemaju za pet godina naslovnih strana koliko ja za dva dana. Ne tražim da me maze i paze, ali ostavite mi decu na miru. Ja sam kriv, ne oni, možete da mi ostavite porodicu na miru. Ja sam jedini koji ne molim političke protivnike da me poštede. Mogu da vam dostavim spisak koji su našli veze do novinara moleći da ih ne diraju - rekao je Vučić.

- Nisu oni koje sam ja uhapsio, nego sam ja krao, sve govorite šta hoćete, sve izmišljajte. Sve je to dozvoljeno da radite. Postavite se jedan sekund u moju kožu i zamislite kako biste reagovali da vam neko tako svakog dana pokušava da vam uruši porodicu. Od 16 godine ste počeli život da mu uništavate - naglasio je predsednik.

- Što se tiče ko sve stoji iza toga, Srbija je u svom najboljem vremenu. Pošto je to tako, i Srbija drastično uvećava svoju prednost u odnosu na zemlje regiona, Srbija štrči, a nije smela da štrči još od Berlinskog kongresa. Objasnite mi što neko ne bi ušao u inicijativu Otvoreni Balkan? To je samo politički nalog. Srbija želi da se Balkan pita, da se Srbija pita, a ne da sluša naloge. Drznula se Srbija i mora da plati cenu, srušićemo Vučića i dovesti svoje poslušnike. Šta je slučaj Jovanjica? Upleli ste mi celu porodicu, kako je moguće da nekog ne puštate već dve godine kao da je ubio 700 ljudi. Cilj svega je slabljenje Srbije, a moj odgovor je - nema nazad. Neće vam biti tako lako na izborima, narod zna ko se bori i ko radi, ko može da garantuje dobru budućnost. Garantujem vam dobru i čvrstu budućnost - kazao je Vučić.

Molim sve da odgovore Slaviši Lekiću ali bez pretnji, ovde se novinari neće ubijati.

O ustoličenju mitropolita Joanikija

- Nisam doneo još odluku da li ću ići, sagledavam sve, neću da se rukovodim onim što kažu bezbednosne službe, već ću doneti odluku zasnovanu na političkim argumentima. - Želim mnogo uspeha mitropolitu Joanikiju. Želim našem narodu i vernom narodu u Crnoj Gori bolju budućnost, a ovoj odluci obavestićemo vas 2 ili 3. septembra. Crna Gora mora da nam bude uvek prijateljska zemlja. Ni na koji način ne želimo da izazivamo tenzije. 

Presuda Todosijeviću

- Ukoliko se Todosijeviću ne poništi presuda vama je jasno da Briselski sporazum, odlukom Albanaca, više ne postoji - zaključio je predsednik Vučić.

O Godfriju

- Kaže ambasador Godfri da je Tviter privatna kompanija i da zato ne može da komentariše njihovu odluku da etiketira srpske medije. Stvarno? Pa zašto ste onda posle iznosili optužbe na račun cele Srbije pozivajući se na privatni medij u tom slučaju Srpski telegraf, kako to Tviter ima pravo zato što je privatni medij, a Srpski telegraf nema pravo - rekao je Vučić i dodao: Izvinite gospodine američki ambasadore što imam dovoljno hrabrosti da te nelogičnosti primetim.

Republika

Foto: printskrin

 

Obraćanje Čen Bo

- Čestitam svima na potpisivanju komercijalnog ugovora, to je važan rezultat naše saradnje. Postigli smo velike rezultate. želim svima uspešan rad na daljoj saradnji. Mi smo prijatelji.  Kompanija je zajedno sa srpskim partnerima radila na izgradnji auto-puta Miloš Veliki, ima sve više iskustva za poslovanje.

Sastanku, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, prisustvuju ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Vučić je i početkom juna razgovarao sa delegacijom kompanije "Shandong Hi-Speed Group" o tekućim projektima, kao i o potencijalima i planovima za buduću saradnju.

Posebna pažnja u razgovorima tada je posvećena projektu izgradnje brze saobraćajnice Valjevo-Lajkovac, na Koridoru 11, a izvršni direktor kompanije Meng Jan je obećao da će radovi na toj deonici biti završeni do kraja novembra 2022. godine, što je, kako je navedeno, više od godinu ranije od predviđenog roka.

Inače, ta kompanija je ranije izgradila više od 50 kilometara u punom profilu na Koridoru 11, deonice Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig.

Kompanija "Shandong Hi-Speed Group" je, takođe, izrazila interesovanje i za projekat izgradnje auto-puta Beograd (Borča)-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad u dužini od 110 kilometara, kao i za projekte izgradnje obilaznica oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Brankica

28.08.2021 18:30

Razvoj infrastrukture znači bolji potencijal za turizam.

Brankica

28.08.2021 18:31

Shandong je svetski poznata kompanija koja se bavi investicijama, izgradnjom i radom autoputeva, brzih puteva, mostova, železnica, železničkih tranzita, luka, otpreme i logistike.

Ivana

28.08.2021 19:36

Twitter u Srbiji mora da se ugasi i da konačno počnemo da živimo normalno, a sa druge strane neophodna je rekonstrukcija vlade.